Reguli esențiale când cereți ajutor prin 112: nu închideți telefonul în nas operatorilor!

208
Reguli esențiale când cereți ajutor prin 112: nu închideți telefonul în nas operatorilor! - fondziua1122-1613068176.jpg

Articole de la același autor

În salvarea unei vieți, în intervenția la un accident sau la un incendiu, orice secundă poate face diferența. De aceea, atunci când este în joc viața sau integritatea corporală a unei persoane, nu trebuie pierdut timp căutând numărul de telefon care trebuie apelat pentru a cere ajutor. Prin urmare, Uniunea Europeană a stabili ca numărul unic de urgență 112 să fie cel stabilit, în toate statele membre, pentru a cere ajutor.

În fiecare an, pe 11 februarie se sărbătorește Ziua Europeană a Numărului Unic pentru Apeluri de Urgență 112. La nivelul țării noastre, apelurile sunt preluate de către Serviciul de Telecomunicații care, în funcție de specificul situației urgente, îl redirecționează către serviciile specializate de intervenție: pompieri, poliție, ambulanță sau jandarmi.

Autoritățile atrag atenția că sunt câteva reguli care trebuie respectate atunci când este apelat 112, pentru a se putea interveni în scurt timp. „Încercați să vorbiți clar și concis. Spuneți operatorilor ce se întâmplă și de ce anume aveți nevoie. Furnizați operatorilor 112 cât mai multe informații despre evenimentul respectiv. De exemplu, în cazul unui accident rutier, specificați cu exactitate numărul mașinii, locul unde s-a produs accidentul, numărul total al persoanelor implicate în accident, dacă sunt scurgeri de carburant pe carosabil, dacă sunt persoane blocate în mașină, dacă sunt conștiente sau inconștiente. Oferiți informații reale și nu exagerați situația”, au subliniat reprezentanții ISU Dobrogea.

Totodată, este important de reținut că niciodată nu se închide telefonul la 112, decât după ce operatorii solicită acest lucru. „Precizați cât mai exact locația în care a avut loc situația de urgență sau cel puțin amplasați incidentul într-o anumită zonă. Dacă vă aflați într-o zonă necunoscută și nu știți adresa, căutați câteva puncte de reper care ar putea să vă ajute la stabilirea locației – intersecții, clădiri semnificative. Amintiți-vă că ajutorul dat poate fi vital în salvarea unei vieți”, au mai arătat pompierii.

De asemenea, extrem de important este să se înțeleagă că apelurile false la 112 poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la cei care au într-adevăr nevoie de ei.

Anul trecut, salvatorii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit la un număr de 17.100 apeluri primite prin 112. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5109 secunde