Sirenele autospecialelor de pompieri au răsunat în Constanța, la fiecare jumătate de oră

310

Articole de la același autor

În 2020, la fiecare jumătate de oră, pe șoselele din județul Constanța s-a auzit sirena unei autospeciale a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea. A fost un an atipic, cu mai multe îndatoriri pentru un personal și așa insuficient și, mai trist, cu pierderi de vieți omenești în fața virusului nemilos, COVID-19.

Joi, 4 februarie, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a fost ora bilanțului. Comandanții din cadrul structurii s-au reunit pentru a analiza cum a decurs activitatea în 2020. Cu bune, cu rele, cu muncă multă și personal puțin. Concluzia este că solicitările au curs, făcând ca militarii să fie prezenți, în orice moment, într-un colțișor al județului, fie că au fost incendii, accidente, solicitări pentru a transporta bolnavi de COVID etc. „Au fost înregistrate 17.178 de evenimente la care au acționat echipajele de intervenție, fie că au fost echipaje de stingere sau de prim ajutor calificat, ceea ce a însemnat o medie de 47,06 acțiuni/zi. Cu alte cuvinte, la fiecare aproximativ 30 de minute, semnalele acustice ale unei autospeciale s-au făcut auzite pe drumurile din județul Constanța”, au arătat reprezentanții ISU Dobrogea.



În cifre, activitatea pompierilor constănțeni se prezintă astfel: 139 de persoane salvate (din care 122 adulți și 17 copii; comparativ, în 2019 au fost salvate 290 de persoane), 465 incendii stinse (în medie, 1,27 incendii pe zi), 403 incendii de vegetație uscată, 25 misiuni de asanare a munițiilor rămase neexplodate, aproape 15.000 de solicitări pentru SMURD (în medie, aproape 4 solicitări per echipaj, în fiecare zi).

„Timpul mediu de răspuns în care pompierii au ajuns la intervenții în 2020 a fost de aproximativ 13 minute și 46 de secunde”, au mai arătat reprezentanții ISU Dobrogea.



An cu pierderi omenești: trei pompieri și-au pierdut viața în lupta cu COVID-19

Anul 2020, anul pandemiei de COVID-19, a dus la grele încercări pentru ISU Dobrogea, dar și pierderi de vieți omenești. „Anul 2020 a însemnat o grea încercare pentru întreaga unitate, în contextul în care trei cadre militare, printre care și general de brigadă post mortem Daniel Gheorghe Popa, au pierdut viața cu virusul COVID-19. Unitatea noastră și-a îndeplinit misiunile cu rezultate bune și foarte bune. Acest lucru a fost posibil, în special, datorită efortului comun, deși numărul de misiuni a fost mare și ne-am confruntat şi cu lipsa personalului în structuri vitale”, au mai arătat reprezentanții ISU Dobrogea.



Șef nou la ISU Dobrogea

Anul 2021 vine și cu o schimbare în conducerea unității. Căci, de joi, 4 februarie, în fruntea ISU Dobrogea a fost împuternicit pentru o perioadă de șase luni col. dr. ing. Mihail Cristian Amarandei. Acesta a condus ISU Botoșani, din 31 martie 2016 până în prezent. Militarul este inginer, absolvent al Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” București – Facultatea de pompieri, licențiat în științe administrative al Universității „Ștefan cel Mare” și doctor în domeniul „Inginerie civilă” al Școlii Doctorale a Facultății de Construcții și Instalații, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5935 secunde