Sărbători în siguranţă. Cum împodobim corect bradul, evitând provocarea de incendii

511
Sărbători în siguranţă. Cum împodobim corect bradul, evitând provocarea de incendii - sarbatoriinsiguranta-1608755767.jpg

Articole de la același autor

Pentru a ne putea bucura de frumuseţea sărbătorilor de iarnă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, ne recomandă să respectăm o serie de reguli minime atunci când amenajăm pomul de Crăciun.



Pompierii ne sfătuiesc, în primul rând, să punem bradul astfel încât să nu blocheze căile de acces şi evacuare, neapărat departe de sobele în care se face foc, de calorifere sau alte aparate de încălzire. Sub pomul de iarnă nu se vor aşeza lucruri care se aprind sau ard uşor.


Pentru aşezare, este bine să folosim un vas mare umplut cu piatră. Acesta sau trepiedul de metal nu trebuie mascat cu vată, hârtie colorată sau alte materiale uşor combustibile. În cazul folosirii unui trepied, acesta ar trebui să aibă dimensiuni mai mari, astfel încât să asigure o cât mai bună stabilitate a pomului.


Pentru luminiţele din pom, conductoarele şi legăturile trebuie să fie bine izolate. Este indicat ca instalaţia de iluminat să nu fie lăsată aprinsă în perioadele de timp când nu sunt persoane în încăperea respectivă sau pe timpul nopţii. În cazul folosirii unor lumânări sau artificii, acestea se pot plasa numai pe ramurile înalte, astfel încât deasupra flăcării să nu existe ramuri sau ghirlande de hârtie care pot lua foc. De asemenea, aprinderea lumânărilor sau artificiilor ar trebui să se producă numai în prezenţa unor persoane mature, care nu vor părăsi încăperea până ce acestea nu au fost stinse sau au ars complet.
Atenţie, persoanele care fumează nu ar trebui să se apropie de brad cu ţigara aprinsă. Nu se vor arunca resturi de ţigări în suportul pomului, evitându-se şi plasarea de scrumiere sub sau în apropierea pomului de iarnă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5477 secunde