Revelion în siguranță. Sfaturi de la pompieri

148
Revelion în siguranță. Sfaturi de la pompieri - 2-1577789155.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea ne recomandă atenție maximă în noaptea de Revelion. Aceștia au prezentat o serie de măsuri de prevenire a incendiilor pentru unitățile unde se organizează Revelionul.

Astfel, numărul persoanelor participante nu ar trebui să nu depășească capacitatea maxim admisă prin proiect a sălii. Trebuie menținute libere culoarele și căile de evacuare, marcate și iluminate corespunzător, precum și asigurarea bunei funcționări a tuturor mijloacelor de apărare împotriva incendiilor.

Pompierii ne sfătuiesc să utilizăm corespunzător instalațiile electrice de iluminat și forță aferente clădirilor, evitându-se suprasolicitarea acestora sau supradimensionarea siguranțelor fuzibile din tablourile electrice.

Nu uitați că este interzis fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. Folosirea aparatelor electrice pentru pregătirea preparatelor culinare se va face cu respectarea strictă a normelor de exploatare;

Mașinile de gătit, grătarele, aragazurile, cuptoarele și celelalte utilaje care degajă temperaturi ridicate se vor amplasa la o distanță de cel puțin 1,5 m față de elementele combustibile ale construcțiilor sau de materialele combustibile din încăperi.

Cu siguranță, în noaptea dintre ani, artificiile sau petardele vor fi nelipsite din casele cetățenilor. Însă, experiența anilor trecuți demonstrează că astfel de mijloace de distracție pot fi un pericol atunci când sunt folosite incorect. Diferite persoane ajung să aibă nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor accidente provocate de folosirea imprudentă a petardelor și artificiilor.

Măsuri de prevenire a situațiilor de urgență în cazul folosirii mijloacelor pirotehnice de divertisment:

• Nu utilizați materiale pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc sau terase. Aceste activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule;

• Respectați instrucțiunile producătorului la utilizarea materialelor pirotehnice;

• Nu aruncați artificii de la balcon întrucât acestea pot ajunge în balcoanelor vecinilor și pot produce incendii;

• Nu permiteți copiilor utilizarea materialelor pirotehnice;

• Nu utilizați, sub influența băuturilor alcoolice, materiale pirotehnice;

• Asigurați-vă, înainte de folosire, că integritatea ambalajului nu a fost afectată ca urmare a transportului, iar în situația în care acesta a fost deteriorat evitați utilizarea produsului;

• Nu aruncați în foc sau în mijloacele de încălzit, materiale pirotehnice;

• Nu încercați să uscați materiale pirotehnice;

• Nu încercați să reaprindeți produsele care au dat rateu sau au rămas cu materie explozivă nedetonată;

• Evitați aprinderea mai multor materiale pirotehnice în același timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Decembrie 2019
Stire din Sănătate : Cum se tratează mahmureala de Revelion
Pagina a fost generata in 0.6875 secunde