Român mort în Algeria. Declarații de presă la sediul MAE

273
Român mort în Algeria. Declarații de presă la sediul MAE - amena-1358603857.jpg

Articole recomandate

Forțele speciale algeriene au găsit, astăzi, 15 trupuri carbonizate la complexul de industralizare a gazelor de la In Amenas, atacat miercuri de un comando islamist, transmite Reuters, citând o sursă familiară cu desfășurarea crizei ostaticilor. Printre victime se află și un român, alți trei fiind salvați. Premierul Ponta și ministrul de Externe, Corlățean, susțin o declarație de presă la MAE de la ora 16.00.
O anchetă a fost deschisă pentru identificarea cadavrelor. Acestea au fost descoperite după ce armata algeriană a lansat o operațiune de eliberare a angajaților străini și locali ai complexului. Nu există deocamdată informații despre circumstanțele în care au murit cele 15 persoane.

Mai mulți ostatici străini, șapte potrivit răpitorilor, s-ar mai fi aflat în noaptea de vineri spre sâmbătă în mâinile grupului armat afiliat rețelei Al Qaida după asaltul armatei algeriene asupra complexului de industrializare a gazelor din sudul Algeriei, unde s-au baricadat, informează sâmbătă AFP.

Mai multe țări și-au exprimat îngrijorarea față de resortisanții lor luați ostatici de gruparea islamistă, care susține că acționează ca represalii la intervenția militară franceză în Mali. În același timp, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat în termeni duri atacul terorist asupra complexului de la In Amenas.

O sursă de securitate algeriană, citată de agenția de presă APS, a furnizat vineri seară un bilanț provizoriu al asaltului dat de militari: 12 ostatici și 18 islamiști uciși și circa o sută de ostatici străini - din 132 - eliberați, precum și cei 573 de muncitori algerieni. Sursa nu precizează însă naționalitatea cetățenilor străini morți în asalt.

Washingtonul a indicat totuși moartea unui american, iar Parisul a informat despre moartea unui francez în timpul asaltului armatei algeriene. Un purtător de cuvânt al agenției de presă mauritane, ANI, a informat joi despre 34 de ostatici străini morți în asalt. În ce privește numărul străinilor aflați încă în mâinile răpitorilor, surse din interiorul grupului au dezvăluit ANI că aceștia sunt șapte: trei belgieni, doi americani, un japonez și un britanic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3534 secunde