România se aliniază standardelor europene. Unde se va construi primul penitenciar ca “afară”

227
România se aliniază standardelor europene. Unde se va construi primul penitenciar ca “afară” - penitenciar-modern-1706813568.jpg

Articole de la același autor

România se aliniază standardelor europene. În Baia Mare se construiește primul penitenciar care va arata complet diferit față de închisorile actuale din România.
Întreaga unitate este un concept unic în ţară, dezvoltat după un sistem norvegian. Noul penitenciar va dispune de 420 de locuri de cazare, la standarde europene.


Pavilionul de detenție se află în curtea vechiului penitenciar, iar un alt pavilion se construiește în imediata vecinătate. Pe lângă clădirea în care vor fi cazați, în acest nou pavilion deținuții vor avea la dispoziție, ca la un cămin studențesc, o sală de spectacole, bibliotecă, dar și o bază de auto-gospodărire, unde vor putea, singuri, să își gătească sau să își spele rufele, totul sub supraveghere.


”Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este reprezentat de construirea unui nou pavilion de detenție, care va cuprinde 70 de camere a câte șase locuri de deținere, respectiv 420 de locuri noi de cazare, la standarde europene toate, precum și construirea unui pavilion multifuncțional pentru probațiune”, a declarat Norbert Borgyos, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Baia Mare, notează adevarul.ro


Valoarea totală a investiției se ridică la peste 37 de milioane de lei, din care 15% este finanțare de la bugetul de stat, contribuție proprie, iar 85% este asigurat prin fonduri externe nerambursabile, prin mecanismul financiar norvegian. La construcția noului penitenciar lucrează și 65 de deținuți de la Penitenciarul Baia Mare, aflați în regim semideschis.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5094 secunde