Rușii au furat un camion cu ajutoare venite din România

459
Rușii au furat un camion cu ajutoare venite din România - tir-1652106883.jpg
Un camion din România, plin cu ajutoare trimise ucrainenilor din Harkov, a fost capturat de soldații ruși. Militarii au furat toată încărcătura din el, alimente, medicamente și haine, însă șoferul a scăpat cu viață pentru că era român, spune europarlamentarul Vlad Gheorghe, cel care s-a ocupat de colectarea donațiilor.


Potrivit acestuia, norocul șoferului a fost că TIR-ul pe care îl conducea avea numere românești și astfel a reușit să scape cu viață. Rușii au golit camionul iar apoi l-au eliberat pe bărbat, care a revenit în țară.

Potrivit Realitatea.net ocupanții ruși au capturat un camion care venea din România și au furat toată încărcătura din el, adică alimente și medicamente pentru ucraineni, însă șoferul a scăpat cu viață pentru că era român.


„Un paşaport românesc în perioada asta e aur în Ucraina. Poţi să treci graniţa, poţi să pleci din ţară, poţi să faci multe lucruri.

Chiar am o poveste pe care mi-au spus-o colegii noştri voluntari zilele trecute. Au trimis un camion care a fost capturat de ruşi. Noi nu trimitem armament, doar alimente, medicamente şi produse de igienă personală. Asta-i tot ce trimitem. Camionul respectiv a fost oprit de ruşi, au fost furate produsele. Dar pentru că acel camion avea numere româneşti şi şoferul avea paşaport românesc, nu i-au făcut nimic.


E emblematică imaginea asta: un camion special cu ajutoare trimis cu un şofer român spre Harkov a fost oprit de ruşi, a fost furat, dar şoferul a fost lăsat să se întoarcă cu camionul gol. Dacă nu avea paşaport românesc, şoferul ar fi fost împuşcat, iar camionul ar fi fost furat cu totul. Deci scăparea şoferului a fost paşaportul românesc", a declarat europarlamentarul USR Vlad GheorghePagina a fost generata in 0.3024 secunde