S-A SESIZAT ȘI POLIȚIA! Chemat la audieri în dosarul pacientei arse

121
S-A SESIZAT ȘI POLIȚIA! Chemat la audieri în dosarul pacientei arse - ddd-1578645755.jpg

Articole recomandate

Doctorul Mircea Beuran a ajuns, vineri, la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, pentru a fi audiat în cazul pacientei care a suferit arsuri în timpul unei intervenții chirurgicale la Spitalul Floreasca, relatează Agerpres. Mircea Beuran nu a dat declarații la intrarea în sediul Poliției, invocând faptul că trebuie să ajungă la audieri la o anumită oră.

Polițiștii au mai audiat ca martori, în ultimele zile, mai mulți asistenți medicali și medici rezidenți de la Spitalul Floreasca.

În acest caz, Inspecția Sanitară de Stat a sancționat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgență Floreasca "pentru neregulile găsite", dar și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Totodată, în urma cercetării administrative efectuate de conducerea spitalului, s-a decis și demiterea prof. dr. Mircea Beuran din funcția de șef al Secției Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligațiilor din contractul de administrare.

Cazul a fost cercetat și de Corpul de control al Ministerului Sănătății, concluziile fiind prezentate marți de ministrul Victor Costache. "Niciunul dintre medicii aflați în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Deci avem o pacientă care a sângerat și care s-a deteriorat pe parcursul nopții, s-a intervenit la 9 dimineața, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident și apoi cu un medic specialist venit de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari, care erau de gardă în spital", a declarat Costache.

S-au constatat nereguli și privind modul în care a fost înregistrat incidentul, folosirea substanței dezinfectante, precum și privind intervenția medicului rezident fără supravegherea unui îndrumător.

Beuran a fost demis și din funcția de președinte al Comisiei Ministerului Sănătății de chirurgie generală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5515 secunde