Să nu aveți încredere în ofertele de muncă de pe WhatsApp! Pot fi capcane

675
Să nu aveți încredere în ofertele de muncă de pe WhatsApp! Pot fi capcane - whatsapp-1699037844.jpg

Articole de la același autor

Platformele online sunt din ce în ce mai des folosite de către cei care se află în căutarea unui loc de muncă pentru a se conecta cu posibili angajatori. Un exemplu notabil este rețeaua de socializare WhatsApp. Faptul că procesele de recrutare în cadrul companiilor au fost transferate și către mediul online a contribuit la apariția unei noi forme de înșelăciune.

De regulă, schemele de fraudă pe WhatsApp implică indivizi frauduloși care se prezintă ca recrutori sau angajatori și au ca țintă persoanele în căutarea unui loc de muncă prin intermediul platformei. Aceste persoane folosesc diverse strategii pentru a păcăli victimele și a le convinge să furnizeze informații personale. Victimele mai sunt păcălite să efectueze tranzacții financiare sau să cadă în capcana unor promisiuni false.

Indiciile la care trebuie să fii atent constau, în primul rând, în calitatea gramaticală în descrierea locurilor de muncă. În trecut, scamatorii de angajare puteau fi identificați adesea prin gramatica lor slabă în descrierile locurilor de muncă. Cu toate acestea, cu ajutorul inteligenței artificiale, tâlharii și-au îmbunătățit metodele și creează anunțuri de locuri de muncă bine redactate și convingătoare, corecte din punct de vedere gramatical și cu un format consecvent. Cu toate acestea, este crucial să fii precaut atunci când evaluezi ofertele de angajare. Anunțurile legitime de locuri de muncă conțin, de obicei descrieri profesionale, cu un format uniform și cerințe de angajare clare. Prin urmare, întâlnirea unor anunțuri de locuri de muncă cu erori gramaticale, formatare neuniformă sau cerințe neclare ar trebui să te alerteze, deoarece acestea pot indica o potențială schemă de fraudă. De asemenea, alte aspecte la care trebuie să mai fii atent sunt cererile de informații personale în faza inițială, promisiunile de remunerație ridicată pentru efort minim sau referirile specifice la salariu în valută.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9918 secunde