Salvatori din întreaga țară, detașați pe litoral în sezonul estival

617

Articole de la același autor

Peste 600 de pompieri, sosiți de la inspectorate din țară, se vor afla vara aceasta pe litoral, pentru a-și sprijini colegii în intervențiile de urgență. Pentru ca salvatorii să ajungă într-un timp cât mai scurt la solicitări, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus înființarea mai multor puncte de lucru temporare. Acestea au fost operaționalizate începând de vineri, 18 iunie.

În fapt, se procedează precum în anii trecuți, în timpul verii, când fluxul de turiști pe litoral este prea ridicat pentru ca intervențiile să fie asigurate doar de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”.



„Pompierii vor veni din 26 de județe, în șase serii a câte 108 salvatori, fiecare serie va fi detașată pe o perioadă de două săptămâni. Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează acoperirea palierelor preventiv și de intervenție, prin suplimentarea personalului și tehnicii existente la nivelul județului Constanța, cu efective și mijloace specifice (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate, motociclete SMURD)”, au arătat reprezentanții ISU Dobrogea.

Astfel, în timpul sezonului estival vor funcționa 25 de puncte de lucru temporare: 11 puncte de stingere a incendiilor, în fiecare urmând să existe o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitățile Băneasa, Urluia-Adamclisi, Crucea, Valea Dacilor, Valu lui Traian, Ovidiu, precum și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Eforie Nord, Costineşti și Vama Veche; opt puncte de prim ajutor, care sunt dotate cu corturi, ambulanțe și șenilate, în Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche; șase puncte de salvare acvatică, încadrate fiecare cu o ambarcațiune, în zonele Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul Turistic Mangalia.

De asemenea, în fiecare sfârșit de săptămână, echipajele de pompieri din Constanța, Ialomița și București – Ilfov vor asigura intervențiile pe Autostrada Soarelui.



Corturile de prim ajutor au program până la ora 20.00

Corturile de prim ajutor de pe plaje au fost instalate în zonele unde, anul trecut, au fost cele mai multe solicitări. „Acestea se găsesc, pe întreaga durată a sezonului estival, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirgiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche. Corturile sunt dotate cu toate echipamentele necesare acordării măsurilor de prim ajutor: defibrilatoare semi-automate, medicamente, materiale sanitare și tărgi. Programul de funcționare al acestora este cuprins în intervalul orar 08.00 - 20.00. Lângă corturi staționează șenilatele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, capabile să asigure intervenția pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime cât mai rapid la corturile de prim-ajutor”, au arătat reprezentanții ISU Dobrogea.



În perioada sezonului estival 2020, pompierii ISU Constanța și cei detașati pe litoral au participat la 3.879 intervenții dintre care 3.648 cazuri SMURD, 134 incendii și 97 misiuni pentru salvarea de la înec. În urma intervenției prompte, 74 de persoane au fost salvate de la înec. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5884 secunde