Sfaturi de la pompieri pentru cei care vin în concediu pe litoral

526
Sfaturi de la pompieri pentru cei care vin în concediu pe litoral - recomandaripompieri-1622375041.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile constănțene se așteaptă, în perioada următoare, la o afluență mare de turiști. Pentru ca aceștia să aibă un sejur liniștit, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” au transmis o serie de recomandări privind măsurile de prevenție care trebuie luate în spațiile de cazare. „Nu utilizați consumatori electrici improvizați sau care prezintă defecțiuni și nu lăsați sub tensiune aparatura electrică nesupravegheată. Nu fumați în cameră. În situația în care fumatul este permis, aruncați scrumul și resturile de țigări numai în scrumiere. În cazul izbucnirii unui incendiu în spațiile de cazare, urmați instrucțiunile din planul de evacuare afișat în fiecare cameră și pe holurile de acces corespunzătoare fiecărui etaj”, se arată în mesajul comunicat de ISU Dobrogea.

De asemenea, pompierii atrag atenția că în cazul în care se impune evacuarea, turiștii trebuie să folosească doar scările, nu lifturile, întrucât acestea din urmă se pot bloca. „În cazul în care coridorul sau scările sunt impracticabile din cauza fumului, rămâneți în cameră, țineți ușa închisă și etanșați rosturile cu prosoape ori cearșafuri umede. Ieșiți la geam sau pe balcon și solicitați ajutor. Dacă nici acest lucru nu este posibil, sunați la 112 și comunicați poziția dvs.”, au mai punctat militarii.

Turiștilor care aleg să se cazeze în campinguri, pompierii le recomandă: „Nu amplasați corturile decât în spațiile special destinate și respectați regulile de prevenire a incendiilor afișate. Atunci când faceți focul în spațiile special amenajate, supravegheați permanent arderea. La plecare stingeți focul și asigurați-vă că acesta a fost stins complet. Nu aruncați resturi de țigări la întâmplare. Acestea pot aprinde vegetația uscată sau alte materiale combustibile. Nu recurgeți la improvizații ale instalațiilor electrice pentru alimentarea receptorilor electrici. Anuntați în cel mai scurt timp incendiile pe care le observați la numărul unic pentru apeluri de urgență 112”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5201 secunde