Șantaj cu ajutorul unui comisar de la Garda Financiară

2037
Șantaj cu ajutorul unui comisar de la Garda Financiară - 2f56f0770f4ba53dc29ed082e7bf53d0.jpg
Un patron din Constanța a fost șantajat de partenerii săi de afaceri pentru a-și ceda, "de bună voie", partea sa din firmă. Indivizii au acționat în stil mafiot, având grijă să atragă de partea lor un comisar al Gărzii Financiare Constanța. Ce rol avea acesta? De a-l "asasina" cu controale pe afacerist și de a-l amenința cu dosare penale.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Ovidiu Buzatu, asociat la SC Prodive Services SRL Tuzla, și a fratelui acestuia, Florin Buzatu, pentru comiterea infracțiunii de șantaj, iar a lui Laurențiu Zamfir, comisar în cadrul Gărzii Financiare - Secția Constanța, în prezent suspendat din funcție pentru că este judecat într-un alt dosar penal, pentru luare de mită, precum și a lui Manuel Zaharia și Adrian Ștefan Vasilache, pentru complicitate la infracțiunea de șantaj.

Război pe părțile sociale ale firmei
Procurorii anticorupție con-stănțeni spun că, în perioada 11 decembrie 2007 - 23 octombrie 2009, Ovidiu Buzatu, coasociat la SC Prodive Services SRL (societate care avea ca obiect de activitate, printre altele, efec-tuarea de lucrări subacvatice), și fratele său, Florin Buzatu, l-ar fi constrâns pe asociatul și administratorul aceleiași societăți comerciale să semneze mai multe acte notariale care prevedeau recunoașterea retroac-tivă a unei datorii de 30.000 de euro către Ovidiu Buzatu, să cesioneze 10% din părțile sociale ale firmei în favoarea altei persoane și să accepte ca Florin Buzatu să îl înlocuiască în funcția de administrator al firmei.

Comisarul de Gardă Financiară Zamfir, pe post de "bau-bau"
Frații Buzatu l-au amenințat pe partenerul lor de afaceri că vor formula plângere penală împotriva acestuia pentru infracțiunea de uz de fals, în legătură cu contractarea unui credit bancar.
Cei doi bărbați au fost ajutați de Laurențiu Zamfir care, în calitatea de comisar al Gărzii Financiare, în cursul lunii octombrie 2009, cu ocazia unui control de specialitate efectuat la SC Provide Services SRL, a exercitat presiuni asupra administratorului de drept al firmei prin amenințarea cu întocmirea de dosar penal pentru evaziune fiscală. De asemenea, comisrul Gărzii Financiare a făcut numeroase controale la firma respectivă.
Procurorii anticorupție spun că Manuel Zaharia și Adrian Vasilache au stabilit legătura între frații Buzatu și comisarul de Gardă Financiară Laurențiu Zamfir.
Acesta din urmă a mai fost trimis în judecată de DNA Constanța în luna decembrie 2009, el fiind condamnat, dar încă nu definitiv, la pedeapsa de un an și șase luni de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Eveniment : "Legea Beinur" în sudul litoralului
Pagina a fost generata in 0.3591 secunde