Se scrie istoria! Olandezii au cea mai rapidă mașină electrică și vor să intre în F1

255
Se scrie istoria! Olandezii au cea mai rapidă mașină electrică și vor să intre în F1 - sescrie-1495207269.jpg
Cea mai rapidă mașină electrică din lume se pregătește să-și facă debutul în Olanda, pe circuitul Zandvoort, fiind echipată cu anvelope Kumho. Pe circuit, echipa olandeză InMotion va încerca să impună un nou record mondial și să bată cel mai bun timp scos până acum pe circuit de către o mașină electrică: 2:04.52 minute. 


IM/e InMotion va fi prezentată pentru prima dată publicului pe circuitul Zandvoort, între 19 și 21 mai, alături de senzația F1 Max Verstappen și mașina acestuia de Formula 1, aparținând echipei Red Bull. Bazată pe versiunile pre-cedente ale mașinilor de curse cu bio-etanol, motorul electric al IM/e poate genera 550 de cai putere ce sunt alimentați de o baterie de 200 de kilograme. Cu o greutate totală de 650 de kilograme, mașina poate atinge 100 km/h în doar 3 secunde, atingând o viteză maximă de 280 km/h.


Pentru producători asta reprezintă doar prima treaptă în atingerea unui obiectiv îndrăzneț, IM01, hibridul care propune 1.100 cai putere și vrea să doboare recordul lui Stefan Bellof pe circuitul Nürburgring, care a parcurs 20,8 kilometri în 6:11.13 minute. Această mașină ar putea evolua în curând și în Formula 1, consumând mai puțin de jumătate față de un monopost F1. Anvelopele Kumho, cu ajutorul cărora olandezii scriu istoria, pot fi comercializate prin AZ SRL.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5555 secunde