Sindicaliștii din penitenciare se alătură militarilor rezerviști la protest

3972
1
Sindicaliștii din penitenciare se alătură militarilor rezerviști la protest - politia-penitenciara-1715241973.jpg

Articole de la același autor

Sindicatele cadrelor militare disponibilizate se vor aduna astăzi, 9 mai, în jurul orei 12:00, în fața Ministerului Apărării Naționale (MApN), pentru a protesta. Cu puțin timp în urmă, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a anunțat că se alătură acțiunii de protest.

Polițiștii din penitenciare și militarii rezerviști ies în stradă pentru a cere eliminarea discriminărilor și inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat și rezolvarea problemelor din armata română: „situații nesecurizate care pun România pe radarul țărilor vulnerabile la nivel internațional”, potrivit unui comunicat de presă transmis de FSANP.

Aceștia mai specifică, în documentul menționat, că mușamalizarea problemelor recurente din armată, reprezentate de lipsa de personal, dotări precare și deprofesionalizare, dar și incapacitatea de a forma un sistem de pensii care să permită un trai decent „fac din MApN principalul complice la slăbirea siguranței și apărării României în contextul geo-politic foarte fragil, ceea ce ne determină să credem că noua paradigmă a securității naționale este «umilirea militarilor români»”.

Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP, susține că ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, este iresponsabil și inconștient, deoarece nu face demersuri pentru rezolvarea problemelor reale ale militarilor activi și rezerviști, astfel armata nu mai este un domeniu atractiv, iar mii de militari își dau demisia anual: „Degeaba cumpărăm armament, muniție și tehnică militară de ultimă generație, dacă nu o să mai aibă cine să le folosească!”, mai transmite comunicatul de presă.

Cu ocazia protestului organizat astăzi, sindicatele din penitenciare cer președintelui României, Klaus Iohannis, și prim-ministrului, Marcel Ciolacu, să intervină în mod direct în rezolvarea inechităților ce privesc pensiile militare de stat, motivând, în comunicatul prezentat, că „militarul rezervist a devenit Cenușăreasa în povestea guvernării scrise de PSD și PNL”.

Comentează știrea

Pol
9 mai

Sunt 10.000 pensionati numai medical(stim noi cum…), la 45-50 ani sa nu scape malaiul din ultimele mariri de salarii. O groaza iesiti la 47-50, indeplinind conditiile, dar din acelasi motiv. Acum, dupa ce au luat 13.8% ca restul pensionarilor vor salariul de grad ca cei activi si daca se poate si de functie! Corect ar fi ca numai cei pensionati inainte de 2015 sa primeasca ceva actualizari pentru ca sunt inechitati mari.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3962 secunde