Șoferii nu sunt obligați să dețină asupra lor RCA-ul și nici să-l prezinte polițiștilor

14541
4
Șoferii nu sunt obligați să dețină asupra lor RCA-ul și nici să-l prezinte polițiștilor - politist-1485331838.jpg

Articole de la același autor

Conducătorii auto nu au obligația de a deține asupra lor dovada asigurării de răspundere civilă auto (RCA) și nici nu trebuie să o prezinte organului de poliție la controlul actelor, după cum a decis o instanță din România. Decizia este acum definitivă, iar concluzia la care a ajuns instanța este valabilă chiar și în contextul noului cadru al RCA.


Decizia definitivă aparține Tribunalului Sălaj, după ce, în anul 2015, un șofer a fost amendat pentru că nu a avut asupra sa la controlul organelor de poliție polița de asigurare auto. În aceste condiții, conducătorul auto a contestat în instanță procesul-verbal de contravenție și a obținut anularea actului administrativ în 2016, iar în februarie anul acesta, instanța de apel a respins calea de atac formulată de inspectoratul de poliție.


În prezent, regimul RCA nu mai este însă guvernat de Legea nr. 136/1995, cea la care s-a raportat instanța de judecată, ci de OUG nr. 54/2016, iar polița de asigurare este acum înlocuită de noua reglementare cu contractul de asigurare. Cu toate acestea, concluzia la care a ajuns instanța în materia obligației conducătorului de a avea asupra sa dovada RCA rămâne în picioare chiar și în contextul noului regim al RCA, întrucât nici OUG nr. 54/2016 nu prevede nimic în legătură cu vreo obligație de acest fel, notează avocatnet.ro. 




Comentează știrea

europeanu
25 ianuarie 2017
Militienii

inca o invitatie la circulatia fara rca.Iti doresc papule sa te loveasca unu fara rca.Atunci sa-i zici saru-mana lu garcea.

ASO
25 ianuarie 2017
FEBRUARIE ANUL ACESTA?

CARE FEBRUARIE ANUL ACESTA? STIE CUGET LIBER CE SE VA INTAMPLA IN FEBRUARIE?!

Eu
25 ianuarie 2017
.....

Articol de presa fals. De rahat. Sa va fie rușine.

click bait
26 ianuarie 2017
articol

fara niciun continut

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0883 secunde