Șoferul unui microbuz ce transporta călători, prins băut la volan

879
Un șofer care conducea un microbuz plin cu călători pe ruta Ovidiu - Constanța, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a fost depistat de polițiștii de la Rutieră și reținut. Surprinzător, procurorii au dispus ca cercetările să fie continuate cu bărbatul în stare de libertate, deși, din cauza stării în care se afla, în orice moment, se putea produce o ade-vărată tragedie pe șosele.
Constantin Stoian, în vârstă de 60 de ani, a fost prins, sâmbătă, de polițiștii de la Rutieră, în timp ce efectua o cursă Ovidiu - Constanța.
Tras pe dreapta, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că valoarea înregistrată a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În microbuzul pe care Constantin Stoian îl conducea se aflau șapte persoane și, din câte se pare, șoferul nu se afla la prima cursă făcută în acea zi.
Polițiștii de la Rutieră l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore, trimițând dosarul ce-l privește la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea arestării pentru o perioadă de 29 de zile pentru "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și care efectuează transport public de persoane".
Numai că procurorii constănțeni au considerat că nu se impune arestarea preventivă a bărbatului, deși din cauza sa se putea produce o adevărată tragedie.
Pedeapsa pe care șoferul o riscă pentru fapta pe care a comis-o este cuprinsă între doi și șapte ani de închisoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3369 secunde