Razie de amploare în județul Constanța

2846
Razie de amploare în județul Constanța - 9320bf2c7dd3f295462036091cbc1f76.jpg

Articole de la același autor

În perioada 11 - 13 februarie, IPJ Constanța a organizat și coordonat o acțiune la care au participat efective de ordine publică și investigații criminale din cadrul unităților de poliție de la nivelul municipiilor din județul Constanța, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și efective de jandarmi din cadrul IJJ Constanța. În total, 294 de oameni ai legii au fost pe șoselele din județul Constanța în week-end-ul trecut.

Polițiștii spun că acțiunea a urmărit constatarea de infracțiuni și contravenții săvârșite cu violență, la nivel urban, dar a avut, totodată, și un caracter preventiv.
Pe parcursul acțiunii desfășurate, s-a avut în vedere prezența polițiștilor în zonele de interes operativ, fiind vizate zona gărilor și autogărilor, localurile publice sau obiectivele vizate de elementele infractoare.
Scopul raziei a fost identificarea și reținerea persoanelor urmărite, a acelora care se sustrag urmăririi penale, identificarea persoanelor cunoscute cu mod de com-portament violent, a celor care nu-și justifică prezența în zone cu risc criminogen, identificarea persoa-nelor care transportă bunuri cu mijloace auto fără documente de proveniență sau suspectate că ar proveni din comiterea de infracțiuni.

Amenzi de 100.000 de lei
Ca urmare a acestei acțiuni, au fost constatate 20 de infracțiuni, dintre care 13 de natură judiciară, iar șapte la regimul circulației rutiere; 26 de suspecți sunt cercetați; au fost depistate patru persoane urmărite; a fost pus în aplicare un singur mandat de executare a pedepsei închisorii; au fost amprentate și fotografiate 32 de persoane și au fost aplicate 538 de sancțiuni. Valoarea amenzilor se ridică la 96.644 de lei, spun polițiștii.
Codrin Gheorghiu, de 21 de ani, din Constanța, este cercetat de polițiștii Serviciului AESP pentru că, în ziua de 12 februarie, a fost depistat de ofițerii de la Secția 2, în parcarea unui supermarket din Constanța, având în torpedoul autoturismului un pistol cu alice calibru 177/4,5 mm, a cărui proveniență nu a putut fi justificată. Cercetările continuă în vederea stabilirii provenienței pistolului.
O fată de 16 ani, Iuliana Ț., din localitatea Valea Dacilor, care fusese dată dispărută din Adăpostul de zi și de noapte pentru copiii străzii Constanța din
data de 9 februarie, a fost găsită pe Bulevardul Tomis, din Constanța.
De asemenea, polițiștii din Cumpăna l-au depistat și reținut pe Marian S.G., de 17 ani, din localitate, care avea emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile din data de 11 februarie. Acesta a fost depus în arestul IPJ Constanța, urmând a fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4131 secunde