Soldații profesioniști de la Mangalia au depus jurământul militar

434
Soldații profesioniști  de la Mangalia au depus jurământul militar - soldatii-1478279514.jpg
La sediul Școlii de Aplicație a Forțelor Navale din Mangalia a avut loc, ieri, ceremonia prilejuită de decorarea Drapelului de Luptă și de sărbătorirea a 120 ani de la înființarea instituției. Tot cu această ocazie, soldații profesioniști, seria august 2016, au depus jurământul militar.

Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" a fost înființată în anul 1896 și a început să funcționeze la Galați. În cei 120 ani de existență, unitatea a trecut prin mai multe transformări și reorganizări, iar din anul 2008 funcționează în garnizoana Mangalia, având două misiuni de bază: formarea inițială și dezvoltarea profesională a soldaților profesioniști și perfecționarea pregătirii profesionale a ofițerilor cu grade inferioare și a maiștrilor militari de marină, în raport cu nevoile Forțelor Navale.

La ceremonie au participat reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, comandanți de mari unități și unități, membri ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere, veterani de război, părinți și rude ale militarilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.55 secunde