România, premiată la Conferința multinațională în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice

262
România, premiată la Conferința multinațională în domeniul apărării  împotriva rachetelor balistice - romania-1477933934.jpg
În prima zi a Conferinței multinaționale în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice, care se desfășoară la Londra, Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale a susținut o alocuțiune în care a expus cele mai importante repere ale cooperării dintre România și SUA în domeniul apărării antirachetă, cu accent pe operaționalizarea bazei de la Deveselu.

În acest context, oficialul român a subliniat rolul important al României în procesul de realizare a capabilității de apărare împotriva rachetelor balistice la nivel Aliat, prin asumarea găzduirii elementelor sistemului SUA dislocat în Europa, fapt ce a dus la creșterea substanțială a ariei de acoperire a sistemului NATO BMD și la declararea Capabilității Operaționale Inițiale la Summit-ul de la Varșovia.

Pentru rezultatele meritorii în domeniul apărării antirachetă și ca recunoaștere a eforturilor și implicării active a Ministerului Apărării Naționale în operaționalizarea bazei de la Deveselu, ministrul Apărării a primit premiul anual "David R. Israel". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4659 secunde