Primarul Decebal Făgădău, învins de liberali. Poate are mai mult succes la primăvară

1523
12
Primarul Decebal Făgădău, învins de liberali. Poate are mai mult succes la primăvară - sedintaconsiliullocal1-1477933957.jpg

Articole de la același autor

Stadionul Farul, Palatul Elevilor și Baza Sportivă din Badea Cârțan nu vor ajunge în administrarea Primăriei Constanța. 


Consilierii liberali au respins, ieri, din nou, proiectele ce vizau solicitările ce ar fi urmat să fie formulate către Guvernul României de emitere a unor hotărâri pentru transmiterea Clubului Sportiv "Fotbal Club Farul" Constanța, Palatul Copiilor și a Complexul sportiv Badea Cârțan, proiecte inițiate de primarul Decebal Făgădău.


Prezent la ședință alături de mai mulți suporteri iubitori de sport, înainte de a se trece la votul propriu-zis, a luat cuvântul și președintele SSC "Farul", Marcel Lică. El a făcut lobby pentru trecerea proiectului privind transmiterea Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanța în administrarea Primăriei Constanța și le-a solicitat consilierilor sa renunțe la disputele politice și să primeze sportul. 


"Nu suntem total împotrivă însă este mai bine ca aceste proiecte să mai aștepte până în primăvară. Să trecem cu bine peste iarnă, sunt atât de multe cheltuieli, să ajungem în primăvară, să treacă și campania electorală. Nu suntem de acord ca aceste proiecte să fie votate înainte de campania electorală, este o temă popu-listă. Să vină primăvara și atunci stăm la discuții", a spus liderul consilierilor liberali, Romeo Rezeanu.


La rândul lui, primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a spus că baza sportivă Farul arată deplorabil și, împreună cu celelalte două obiective reprezintă pete negre pe obrazul orașului.


"Liberalii se opun, de fapt, dezvoltării sportului constănțean. Am propus aceste trei proiecte pentru dezvoltarea orașului, dar s-au gândit prin prisma politică. Sunt zone ce necesită atenția comunității. Avem puterea și voința de a le igieniza și a le face funcționale. Nu avem 100 milioane pentru un stadion nou. Referitor la Palatul Copiilor Ministerul nu poate administra obiectivul. Voi relua aceste proiecte ori de câte ori va fi nevoie. Am discutat cu ministrul Lipa referitor la baza sportivă de pe Badea Cârțan și stadionul Farul. Nu știu cum îi voi spune că nu am întrunit susținerea consilierilor. La Palatul Elevilor mă voi informa și voi susține în fața Ministerului Educației să nu excludă cluburi care activează acolo", a spus primarul Decebal Făgădău.  


Revenind la cele trei proiecte de interes major, cum acestea sunt hotărâri care implică patrimoniul statului, era nevoie ca 2/3 din aleșii locali să susțină această preluare. Concret, ar fi fost nevoie ca cel puțin 18 consilieri locali din cei 25 prezenți la ședință să-și dea acordul pentru ca proiectele să treacă, însă nu a fost posibil. 


Practic, cele nouă voturi ale liberalilor au fost decisive, PSD, PMP și consilierul independent Andrei Popescu votând "pentru". Așadar, un scor de 16 la 9, însă un scor care a picat și de această dată cele trei hotărâri. 


Reamintim că este pentru a doua oară când aceste proiecte sunt respinse. Ele s-au mai aflat în atenția aleșilor locali și la sfârșitul lunii august.


La momentul respectiv, liberalii au susținut că, în spatele lor nu există o documentare serioasă, care să-i convingă de necesitatea investiției, cu atât mai mult cu cât există alte obiective care sunt lăsate de izbeliște în municipiul Constanța. Totodată, au invocat faptul că nu există studii de fezabilitate pentru ca aceste investiții să treacă din administrarea ministerelor respective, în administrarea Primăriei Constanța, nu s-au făcut dezbateri publice pentru ca cetățenii să-și spună opiniile, nu există o previziune financiară și nu se specifică în expunerea de motive cu ce bani și cât costă modernizarea acestor obiective. În plus, liberalii au mai argumentat că, în expunerea de motive, sunt invocate documente care nu există. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Radu
1 noiembrie 2016
Multumim

Multumim pe aceasta cale politicenilor PNL,care au facut-o iar de oaie.Se pare ca nimic nu se v-a face in judet datorita acestor ambitii de 2 lei.Adevarul ca nimeni nu-l iubeste pe Fagadau,dar macar cand e vorba de astfel de proiecte,trebuie sustinut de catre toti alesii,inclusiv de PNL.Oricum asta v-a fi un vot in minus din partea locuitorlor Constantei pentru PNL.

Hollywood
1 noiembrie 2016
Idei bune dar...

Chestia asta cu "avem puterea și voința de-a le igieniza" este o aiureală. Totul este pe bani, haideți să n-o mai dăm de gard cu sloganuri de hei-rup. Vom ieși cumva cetățenii la muncă de volunatriat pentru refacerea stadionului sau a palatului elevilor? Păi nu suntem în stare să ne măturăm în fața blocurilor. În plus nu-i vorba doar de o igienizare, sunt structuri care trebuie refăcute pentru funcționalitate. Și eu vreau să trecem cele 2 obiective la Primărie, dar nu pe hârtie. Făgădău să indice și sursa de finanțare. Iar dacă sunt ceva bani, prefer material antiderapant pe trotuare și străzi în sezonul care începe curând. Plm.

cristi
1 noiembrie 2016
f

pnl-ul asta devine iritant ! tot pe invers,tot pe invers de ani de zile. oricum au sanse minime la alegeri,constanta e rosie ....

Mache
1 noiembrie 2016
Si terenurile...

... vor fi retrocedate oierilor, sa faca blocuri, dupa traditia mentorului Mazare.

Eu
1 noiembrie 2016
Primarul invins de liberali.

Primarul invins de liberali ! Fals. PNL spune "Nu suntem de acord ca aceste proiecte să fie votate înainte de campania electorală, este o temă populistă" Aceste proiecte nu sunt populiste . Populista este subventia pentru energia termica acordata DEBRANSATILOR !Impactul este direct la ... vot! Acest proiect propus pentru dezbateri a fost votat fulger fara ... dezbateri. De ce impartiti cetatenii Constantei in 2 categorii : bransatii la RADET favorizati de BUGETUL LOCAL si debransatii atacati din toate partile ?

leana
1 noiembrie 2016
praf in ochi

Stati linistiti ca or sa puna mana pe ele dupa alegeri si banii o sa-i imparta intre ei.

ath
1 noiembrie 2016
Stimata doamna,Carmen Mocanu

Fagadau a avut un program electoral cand a castigat elegerile din primavara.Toate partidele au prezentat cate un program.Numai ca programul lui Fagadau i-a fermecat pe constanteni.Banuiesc ca cetatenii l-au ales in cunostinta de cauza.Asa zice teoria.Pentru cei care nu cunosc programul care i-a vrajit pe constanteni le dau urmatoarea adresa de internet: (http://www.decebalfagadau.ro/programul-nostru/ ).Va rog sa rasfoiti acest program si veti vedea ca nicaieri nu sunt pomenite marile proiecte referitoare la Clubul Sportiv "Fotbal Club Farul" Constanța, Palatul Copiilor și Complexul sportiv Badea Cârțan.Unde a fost presedintele SSC "Farul", Marcel Lică cand Fagadau a castigat alegerile ? Asta este inca o dovada ca habarnistii astia lucreaza dupa ureche.Ei nu au un plan unitar de dezvoltare al orasului.Daca as fi in locul dumneavoastra l-as intreba pe Fagadau care este stadiul lucrarilor la maretul pasaj rutier subteran bd. I.C. Bratianu – Dezrobirii sau la grandioasa pasarela pietonala sens giratoriu Bd. I.C. Bratianu – Dezrobirii.L-as intreba daca a facut rost de bani pentru "gradinile suspendate" de pe Bd.I.C. Bratianu.Mama lui de sarlatan ! L-as mai intreba pe Fagadau cand are de gand sa ceara finalizarea constructiilor fantoma din Peninsula(scheletii lui Mazare).Toti politrucii astia s-au invatat sa trancaneasca,sa promita vrute si nevrute in campaniile lor electorale ca nimei nu-i trage la raspundere.Va sugerez sa copiati si sa pastrati programul lui Fagadau amintit la adresa de mai sus pentru ca va fi sters in zilele/lunile urmatoare.Pastrati-l ca noi suntem uituci.Asa a procedat Mazare in cele 4 mandate.A sters tot din urma.Smecherul ala se reinventa de fiecare data.Promitea cate in stele si in Luna dar nu facea nimic din ce promitea.In schimb,era mereu castigator.Fagadau calca pe urmele lui Mazare.

rex
1 noiembrie 2016
Lichelism!

Nu poti face oameni din turma inepta a sasului, un titlu corect trebuia sa fie:Constantenii , invinsi de turma!

o
1 noiembrie 2016
pentru ath

Stai linistit,nu a citit nimeni programul.A fost ales din cauza pomenilor electorale si din cauza celor care au luptat fara succes din spatele calculatorului tolaniti in fotolii.Tot ce scrie in programul lui este perfect realizabil dar pe Luna.Doar sa fii tampit sa crezi ce scrie acolo ,uite ca sunt destui.

pensionar
1 noiembrie 2016
cuget sluga comunista

EVIDENT CA LIBERALII AU VOTAT IMPOTRIVA CETATENILOR DIN MUNICIPIUL CONSTANTA. VOI TOTI ANGAZATII CUGETLIBER SUNTETI IMPOTRIVA A TOT CE SE CONSTRUIESTE. INTERESUL VOSTRU ESTE SA DEZINFORMATI POPULATIA. ORICE ARTICOL MINCINOS ADUCE SUTE DE VOTURI PENTRU PSD SU ALDE. SUNTETI FOARET PROSTI...PROFESINAL. IN FRUNTE CU MASCARICIUL SEF...ALA CU FAT DE PROST.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6081 secunde