Sorin Ovidiu Vântu, arestat pentru 29 de zile

1439
Magistrații Tribunalului București au decis, în noaptea de joi spre vineri, arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vântu, Octavian Țurcan și Alexandru Stoian, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului, în dosarul privind fuga din țară a fostului director al Gelsor Nicolae Popa, condamnat la 15 ani închisoare în dosarul FNI.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.
Procesul a început joi seară, la ora 22,00, a durat în jur de două ore și s-a desfășurat cu ușile închise. În referatul înaintat instanței, procurorii consideră că cei trei inculpați prezintă un pericol public, deoarece au zădărnicit și îngreunat executarea pedepsei de 15 ani închisoare apli-cată lui Nicolae Popa. De asemenea, procurorii declară că există riscul ca cei trei, odată lăsați în libertate, să influențeze desfășurarea anchetei, prin asigurarea plecării din țară a persoanelor care ar putea fi audiate.
Sorin Ovidiu Vântu, Octavian Țurcan și Alexandru Stoian sunt acuzați că i-au asigurat lui Nicolae Popa un suport bănesc atât de considerabil, încât probabil mulți ani din viață i-ar putea petrece într-un loc însorit, pe plaje exotice, cu sprijinul extrem de serios, mai ales material, al inculpaților.
Parchetul General mai susține că cei trei inculpați l-au sprijinit pe Nicolae Popa chiar și după ce acesta a fost arestat în Indonezia, deși aveau interdicții în acest sens, impuse în dosarul deschis în România. Astfel, ei au început să vorbească cifrat la telefon, banii fiind numiți "cisterne" sau "motorină".
Tot în referatul procurorilor se arată că Sorin Ovidiu Vântu a transferat, în octombrie 2009, 50.000 de euro într-un cont bancar din Indonezia, la care Nicolae Popa avea acces, operațiunea fiind intermediată de Octavian Țurcan.
De asemenea, în noiembrie 2009, Vântu a dispus ca Virgil Popa, fratele lui Nicolae Popa, să primească 20.000 de euro, banii urmând să ajungă la fostul director al Gelsor prin părinții acestuia, ce trebuiau să-l viziteze în Indonezia.
Pe 3 decembrie 2009, Virgil Popa a fost percheziționat de anchetatori, care au descoperit asupra lui cei 20.000 de euro și biletele de avion pe ruta București - Istanbul - Singapore și retur.
În referatul procurorilor apar și stenograme ale convorbirilor telefonice purtate de Sorin Ovidiu Vântu și Nicolae Popa. Astfel, într-o convorbire datată 9 octombrie 2009, Nicolae Popa îi cere lui Vântu suma de 43.000 de euro, iar omul de afaceri îi promite 200.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5286 secunde