Strada Traian o ia la vale, Primăria taie iarba și cere noi expertize

2468
Strada Traian o ia la vale, Primăria taie iarba și cere noi expertize - 9cb7929ff532e5f8c1797664c8ccf48f.jpg
În urmă cu două săptămâni, Inspectoratul Teritorial în Construcții făcea publică expertiza tehnică a străzii Traian, în care se preciza negru pe alb că este necesară începerea de urgență a lucrărilor.
În caz contrar, întreaga zonă, cu tot cu blocuri, ar putea ajunge în mare în câteva luni. Experții recomandau demararea lucrărilor imediat, pentru ca, până la venirea iernii, să poată fi consolidată, cât de cât, zona.
Numai că au trecut două săptămâni iar Primăria Constanța și ceilalți factori de răspundere nu au făcut nimic, probabil și pentru că edilul Mazăre nu se afla în țară, fiind plecat în concediu în Papua Noua Guinee.
"Deși au trecut două săptămâni de la prezentarea rezultatului ultimei expertize prin care expertul dădea ca imediat termenul de începere a lucrărilor de intervenție, municipalitatea și ceilalți factori responsabili nu au reușit decât să se constituie într-un grup de lucru. Constatăm cu tristețe că lucrările efective nu au fost demarate iar riscul major de alunecare a versantului pe care se găsește strada Traian și blocurile învecinate nu a fost eliminat", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial în Construcții. Directorul ITC Constanța, Gigi Chiru, spune că are informații potrivit cărora la nivelul grupului de lucru s-a hotărât identificarea și stoparea scurgerilor din rețelele de utilități publice, defrișarea vegetației existente precum și necesitatea extinderii expertizei în mod special în zona blocului A5 și în zona bulevardului Ferdinand.
"Menționez că, oficial, Primăria sau un alt factor responsabil, nu ne-a informat cu privire la demersurile viitoare, dar, sper că prin coman-darea unei noi expertize să nu se urmărească doar o tragere de timp. Recomand, în eventualitatea comandării unei noi expertize, care să confirme sau să infirme una din cele două expertize anterioare, aceasta din urmă să cuprindă și determinări geotehnice și să fie comandată unor experți neimplicați până în acest moment în acest proiect. ITC poate furniza o listă cu experți, listă care poate fi găsită și pe site-ul MDRT. Totuși, solicit încă o dată municipalității și celorlalți factori responsabili să adopte în cel mai scurt timp posibil una din cele două soluții prezentate de experți și să procedeze la demararea lucrărilor întrucât vremea urmează să se strice, devenind inamicul locatarilor de pe strada Traian și scuză pentru factorii responsabili", a declarat Gigi Chiru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9823 secunde