Suferiți din cauza depresiei? Cum vă ajută meditația

410
Suferiți din cauza depresiei? Cum vă ajută meditația - depresie0-1476947774.jpg

Articole de la același autor

Anxietatea și depresia pot fi ameliorate prin 30 de minute de meditație pe zi. Studiile au legat anxietatea de procesele inflamatorii din organism și suprimarea sistemului imunitar, care poate crește riscul de boli cum ar fi cancerul. "Un mare număr de persoane recurg la meditație, dar acest exercițiu nu este considerat ca făcând parte dintr-o terapie medicală", a declarat Madhav Goyal, profesor-asistent de medicină internă la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, principalul autor al acestui studiu, publicat luni în ediția online a Journal of the American Medical Association (JAMA). 


"Dar în cercetarea noastră, meditația pare să calmeze simptomele anxietății și depresiei la fel de bine ca antidepresivele din alte studii", a adăugat acesta, subliniind că acești pacienți nu sufereau de o formă severă de anxietate sau depresie.


Cercetătorii au evaluat gradul de modificare a simptomelor în cazul persoanelor care suferă de probleme de sănătate precum insomnie sau fibromialgie, o afecțiune musculară cronică, însoțită de dureri. Puțin pacienți din aceștia sufereau însă de o boală mintală, au precizat autorii studiului, se arată pe site-ul tratamentecancer.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3848 secunde