Sute de kilograme de calcan, confiscate de Garda de Coastă

353
Mai multe dosare penale pentru braconaj au fost întocmite și sute de kilograme de calcan au fost confiscate de de polițiștii Gărzii de Coastă, în urma unei acțiuni desfășurate pe 1 Mai.
Polițiștii de la Grupul de Nave Constanța au primit informații de la specialiștii Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) că în largul mării, în zona Grindului Chituc, se află mai multe ambarcațiuni, iar ocupanții lor pescuiesc, deși este perioada de prohibiție.
În jurul orei 12,45, polițiștii Gărzii de Coastă au ajuns în zona indicată unde au găsit o șalupă din fibră de sticlă, în care se aflau doi bărbați. Mihail Scica, de 36 de ani, și Marian Adana, de 32 de ani, ambii din Jurilovca, pescuiseră 85 de kilograme de calcan până să fie prinși.
După aproximativ zece minute, la aproximativ trei mile marine travers de Periboina, a fost găsită o altă șalupă, în care se aflau Mihai Cane, de 34 de ani, Victor Macov, de 34 de ani, și Cătălin Nele, de 26 de ani, tot din Jurilovca. Aceștia prinseseră deja 214 kilograme de pește. De asemenea, în ambarcațiune au fost găsite și două rachete de semnalizare model MK 8 și un dispozitiv GPS.
Cele peste 300 de kilograme de calcan au fost reținute în vederea confiscării, la fel și ambarcațiunile, dispozitivul GSP și cele două rachete; toate bunurile au fost estimate la aproximativ 8.000 de euro.
Pe numele suspecților au fost întocmite dosare penale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3798 secunde