PROIECT

Te înscrii în Armata României ca voluntar? Primeşti 3.000 de euro bani în mână!

3124

Articole de la același autor

Serviciul militar voluntar plătit în România prevede ca tinerii români, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, să poată fi înrolaţi. Mai mult, pentru a-i stimula, proiectul prevede o indemnizaţie de 14.295 de lei net pentru fiecare dintre militarii voluntari.


Potrivit proiectului pentru serviciul militar voluntar, bărbaţii şi femeile cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care nu au îndeplinit serviciul militar activ sau în rezervă, vor putea, pe bază de voluntariat, să intre în programul de pregătire militară de bază, cu durata de până la patru luni, în calitate de militar voluntar în termen, scrie antena3.ro


De asemenea, militarii voluntari în termen vor beneficia gratuit de cazare, drepturi de echipare şi de hrană, asistență medicală și medicamente, precum și de indemnizație lunară, similare militarilor în termen cu gradul de soldat, şi se vor supune prevederilor legilor şi regulamentelor militare, scrie antena3.ro

În jur de 3000 de euro net, indemnizaţia

La finalizarea programului de pregătire, militarii voluntari vor primi o indemnizaţie reprezentând trei câştiguri salariale medii brute, urmând ca centrele militare să îi ia în evidenţă şi să îi introducă în rezerva operaţională.

Astfel, la finalul stagiului de pregătire, militarul voluntar va încasa suma de 14.295 de lei net.


Proiectul serviciului militar voluntar a intrat în atenţia publică, după ce generalul Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major al Apărării, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că Armata Română intenţionează să introducă un serviciu militar în termen, voluntar.
 

„Printre altele, ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar. Adică vizăm segmentul de vârstă între 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate, credințe religioase, tineri care doresc să îmbrace haina militară. Să plătim acest serviciu și să îi pregătim după principiile de bază de ducere a războiului”, a explicat generalul Vlad.


În direct la Antena 3 CNN, generalul (r) Virgil Bălăceanu a declarat că proiectul circulă între ministere de mai bine de doi ani, iar Parlamentul a aflat abia acum de el, după poziţia generalului Gheorghiţă Vlad.


„Cred că şansele erau minime ca să ajungem la o a doua soluţie, pentru că avem o lege a rezervei voluntare, dar o a doua soluţie era necesară pentru rezervă voluntară şi cred că nu avea nicio şansă pentru că de doi ani, mai bine de doi ani, acest proiect de lege cu prevederile pe care le-aţi menţionat, circulă între ministere pentru avize. Guvernul nu ştie de aşa ceva, prim-ministrul nu ştie de aşa ceva, Parlamentul acum a aflat prin poziţionarea generalului Vlad. Este un lucru extrem de grav. Cel puţin acum, în al doisprezecelea ceas, să sperăm că se va acţiona la nivel de guvern cu celeritate. Se pare că proiectul de lege este la Ministerul Finanţelor şi, repet, rămânea într-un sertar al ministerului, dacă nu aveam poziţia demnă şi responsabilă a şefului Armatei”, a explicat gen. (r) Virgil Bălăceanu, citează antena3.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.556 secunde