Țeapă de opt milioane de lei, dată statului de cinci constănțeni

399
Țeapă de opt milioane de lei,  dată statului de cinci constănțeni - teapadeoptmilioanedelei-1413824211.jpg

Articole de la același autor

Cinci constănțeni au fost trimiși în judecată, ieri, sub acuzația de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, aceștia au găsit calea să prejudicieze statul cu aproape 8 milioane de lei, din practici ilegale!

Ancheta a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și polițiștii Serviciului de Transporturi Maritime Constanța și a durat mai multe luni. În acest timp, anchetatorii au stabilit că Vasilică Nicu, de 21 de ani, Puiu Mihai, de 38 de ani, Cornel Dănuț Alecu, de 30 de ani, Ion Mihai, de 54 de ani, și Florin Riscu, de 36 de ani, au preluat, pe 10 aprilie 2014, părțile sociale ale unei societăți comerciale din județul Constanța și au declarat sediul social, în mod fictiv, în comuna Dobromir, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.

De asemenea, cercetările au mai scos la iveală că în urmă cu trei ani, pe 9 noiembrie 2011, respectivii au înființat în mod fictiv o societate comercială și au declarat sediul social în orașul Murfatlar, în același scop. Apoi, în perioada 2011-2014, bărbații au desfășurat activități de comerț și prestări de servicii pe care au omis să le evidențieze în actele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, au adăugat anchetatorii.

Constatarea tehnico-științifică dispusă în dosar a scos la iveală că prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 7.691.070 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5115 secunde