Teatrul „Oleg Danovski”, târât într-un nou scandal. De ce tace Daniela Vlădescu?

2972
1

Articole de la același autor

Unul dintre zecile de dosare penale care au fost întocmite, de la începutul pandemiei de Covid- 19, pentru zădărnicirea combaterii bolilor vizează şi o instituţie de cultură constănţeană cu nume greu- Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”.

În acest sens, menţionăm că, în urmă cu aproximativ o lună de zile, mai mulţi angajaţi ai teatrului aduceau acuzații foarte grave la adresa conducerii instituţiei de cultură. La acel moment, ei spuneau că au avut colegi infectaţi cu Sars- Cov-2, şi, cu toate acestea, nimeni nu a luat nici o măsură. Ba, mai mult decât atât, persoanele care s-au deplasat în data de 26 septembrie la Galați, pentru un spectacol, erau suspecte că ar fi pozitive, cu oarece simptome specifice Covidului, dar cu toate acestea au fost chemate la muncă.

Angajaţii declarau că, la sfârşit de septembrie, doi artiști din cadrul companiei de balet au fost confirmați pozitiv cu Covid-19, în timp ce alte două persoane erau suspecte.

Desigur, acestea sunt doar o parte dintre problemele cu care se confruntă de ceva vreme teatrul de la malul mării. Înainte de acuzaţiile legate de răspândirea Sars- Cov-2, salariaţii s-au mai plâns de atitudinea necorespunzătoare a maestrului Horaţiu Cherecheş, implicat într-un alt scandal cu bătăi şi acuzaţii de hărţuire sexuală. După acestea, au apărut cele legate de condiţiile în care îşi desfăşoară angajaţii activitatea, fără distanţare socială etc. În acest sens, ei au depus la Poliţie şi o sesizare în ceea ce priveşte condiţiile de muncă din instituţie. Plângerea cu pricina se referă la nerespectarea măsurilor adoptate în contextul Covid-19, oamenii legii anchetând, acum, mai multe aspecte, şi anume dacă artiştii poartă mască la locul de muncă, dacă se respectă distanţarea socială şi mai ales dacă se confirmă acuzaţiile cu privire la faptul că anumite persoane ar fi luat contact cu balerini infectaţi. Ca urmare, în prezent, există un dosar penal deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind audiate mai multe persoane de la teatru.

Pentru a afla care este poziţia conducerii teatrului vizavi de toate aceste probleme, am încercat să o contactăm pe Daniela Vlădescu, managerul instituţiei, dar fără succes. Menționăm că, de ceva vreme, Daniela Vlădescu evită să discute cu presa. Gurile rele spun că managerul este supărat că mass-media a publicat acuzațiile aduse la adresa sa de o parte a balerinilor. Acesta să fie, oare, motivul pentru care Daniela Vlădescu refuză să mai răspundă apelurilor venite din partea presei? Pentru că, așa cum se spune în popor, și tăcerea este un răspuns…



Comentează știrea

Artist
3 noiembrie 2021
Teatrul de opera

Dacă ar ști opinia publica cam ce se intampla pe acolo, cu adevarat, alta ar fi atitudinea în raport cu aceasta manager, raul inexplicabil, susținut de un minister fără rost și activitate.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5772 secunde