Tone de rapană, confiscate de ofițerii Gărzii de Coastă

357

Articole de la același autor

În urma unei acțiuni de amploare organizată în Portul Tomis, polițiștii de frontieră au descoperit mii de kilograme de rapană. Acțiunea s-a derulat, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 03.00. Ofițerii Gărzii de Coastă au controlat o ambarcațiune tip pescador sub pavilion România. 


Potrivit anchetatorilor, barca se întorsese din larg și în interior erau cinci bărbați. 


În urma verificărilor efec-tuate, ofițerii au constatat că una dintre persoane aflate în ambarcațiune nu se afla pe lista echipajului. Mai mult, oamenii legii au stabilit că jurnalele de bord sunt completate parțial, sunt nesemnate, prezintă modificări, ștersături, tăieri și adnotări. 


Oamenii legii au trecut la verificarea ambarca-țiunii și au descoperit în interior 18.182 kilograme de rapană. 


Polițiștii de frontieră constănțeni spun că rapana fusese pescuită de o persoană care nu îndeplinește condițiile legale. Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au confiscat cele peste 18.000 de kilograme de rapană în valoare de 10.727 lei și le-au predat unei societăți de profil. 


"În urma acțiunii, pesca-dorul, precum și toată apa-ratura, ansamblele, subansamblele și uneltele de pescuit tip beam-traul aflate la bord au fost lăsate în custodia comandantului navei, conform prevederilor legale, până la finalizarea cauzei", a declarat subinspector de poliție Alexandru Ion, pur-tătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. 


Ofițerii au pornit o anchetă în acest caz și fac cercetări pentru pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peș-telui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit, deținerea și folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial și falsificarea sau distrugerea jurnalelor de bord ori de mașini. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5577 secunde