Tragedie în județul Constanța: copil de șase ani, mușcat până la moarte de câine!

419

Articole de la același autor

Durere fără margini în satul constănțean Cotu Văii. Un băiețel de șase ani a murit, după ce a fost sfâșiat de câini. Trupușorul lui firav, plin de sânge, a fost găsit de mamă și de fratele mai mare, în fața porții. Ancheta Poliției urmează să stabilească dacă micuțul a fost mușcat de unul sau mai mulți câini, dar și cui aparțineau animalele.

O nouă tragedie, în care un copil moare, după ce a fost sfârșiat de colții unor patrupede, îngrozește Constanța. Luni, 13 decembrie, băiețelul în vârstă de șase ani și fratele lui mai mare s-au întors de la școală, la locuința situată la marginea satului Cotu Văii. Fratele mai mare a intrat în casă, unde se afla și mama lor, iar băiețelul a mai zăbovit prin gospodărie. După puțin timp, întrebându-se de ce copilul nu intră în casă, mama și fratele mai mare au ieșit în căutarea lui. L-au găsit în fața porții deschise, inconștient și plin de sânge. În urma apelului dat la numărul de urgență 112, la fața locului a ajuns un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, dar și un echipaj SMURD. Pe corpul micuțului au fost găsite mai multe mușcături de câine, dintre care una și în zona gâtului. Copilul era în stop cardio-respirator, iar cadrele medicale s-au străduit zeci de minute să îl resusciteze. Din păcate, eforturile lor au fost în zadar, în final fiind declarat decesul copilului.

Între timp, la fața locului au ajuns și polițiștii, însoțiți de criminaliști. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Totodată, sunt efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002, privind regimul animalelor. Ajuns la fața locului, primarul comunei Albești, Gheorghe Moldovan, a afirmat că administrația a realizat în ultimii ani mai multe campanii de sterilizare a animalelor, iar câinii care au atacat copilul este posibil să fie ai unor vecini. „Noi am realizat cinci sau șanse campanii de sterilizare în ultimii doi ani, este posibil ca respectivele animale să fie ale unor vecini. A fost solicitată o firmă de ecarisaj, pentru prinderea animalelor, urmează să se stabilească care dintre acestea a mușcat copilul. Câinii vor fi identificați, se va stabili ai cui sunt”, a afirmat primarul.

Familia respectivă se mutase în Cotu Văii, la marginea satului, în urmă cu aproximativ un an. În zona respectivă nu sunt multe familii cu copii, dar nu era prima dată când copilul intra în contact cu câinii vecinilor, consideră oamenii din zonă.

Reamintim că este al doilea caz, în două luni, în care un copil își pierde viața sub colții unui câine. La începutul lunii noiembrie, un copil de trei ani din Mangalia a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei, un Presa Canario. Animalul era închis într-un țarc, iar cel mic s-a strecurat printre picioarele unei rude, când acesta a intrat în țarc pentru a-l hrăni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5617 secunde