Tragedie în Valu lui Traian: doi frați au murit înecați

1039

Articole de la același autor

Joaca a doi frați din Valu lui Traian, de 12 și respectiv 11 ani, s-a sfârșit tragic. Cei doi au murit înecați într-un bazin de colectare a apelor pluviale, situat în apropierea Autostrăzii Soarelui. 

Un apel dat la 112, ieri, cu puțin înainte de ora 12,00, anunța că în bazinul de colectare a apelor pluviale de pe Autostrada A4, amplasat în imediata vecinătate a șoselei, plutesc cadavrele a doi băieți. Trupurile neînsuflețite au fost observate de niște localnici, veniți să taie iarba de pe marginea autostrăzii.

La fața locului a ajuns o ambulanță SMURD, cadrele medicale fiind cele care au scos trupurile neînsuflețite din apă; o examinare rapidă a dovedit, însă, că nu se mai putea face nimic pentru salvarea copiilor. Zona a fost împânzită de polițiști criminaliști și de agenți de la postul de poliție din localitate, preocuparea stringentă fiind identificarea celor doi copii.

Singurele indicii pe care le aveau oamenii legii erau vârsta aproximativă a celor doi (o primă estimare a oamenilor legii a fost că cei doi aveau între 10 și 13 ani) și hainele cu care erau îmbrăcați, ce au fost găsite pe malul bazinului.

Iar cum bazinul colector al apelor pluviale este situat la granița dintre localitățile Valu lui Traian și Cumpăna, iar copii din pătura socială din ambele comune vin în mod frecvent să se scalde în locul respectiv, se ridica întrebarea din care localitate provin cei doi, mai ales că oamenii legii nu aveau înregistrată nicio dispariție. Așa că au început să facă cercetări prin cele două localități…

Au dispărut de acasă de sâmbătă seara

După aproximativ o oră, identitatea celor doi micuți a fost stabilită: este vorba despre Alexandru Antonio Zoița, de 12 ani, și Cosmin Tătaru, de 11 ani, frați de mamă. Fratele mamei a fost cel care a sosit la fața locului și a recunoscut hainele copiilor. De altfel, tot după haine i-a recunoscut și mama lor, Madgalena Tătaru, din Valu lui Traian, căci polițiștii și angajații Serviciului Județean de Medicină Legală nu i-au permis să vadă cadavrele micuților, la fața locului, după ce a leșinat de durere. "Dați-mi băieții, de ce nu vreți să-mi dați băieții?", îi întreba îndurerată mama pe anchetatori.

Cu glasul sfâșiat le-a mărturisit că cei doi băieți au plecat de acasă de sâmbătă seara, la joacă, iar de atunci nu i-a mai văzut. "I-am căutat, cu calul, prin tot satul, înnebunisem de îngrijorare!", a exclamat femeia când a fost întrebată dacă a sesizat polițiștilor dispariția lor.

Cei doi copii provin dintr-o familie sărmană, ce locuiește pe strada Pădurii din localitate, și mai aveau trei surori mai mici. Rudele spun că nu era prima dată când plecau de acasă, motiv pentru care, inițial, nu s-au îngrijorat prea tare.

Zonă periculoasă, după ploi

Cadavrele copiilor au fost duse la Morgă, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii condițiilor în care au murit, dacă au murit înecați sau alta a fost cauza decesului. Localnicii spun că tinerii din Valu lui Traian, dar și cei din Cumpăna obișnuiesc să se scalde în mod frecvent în bazinul respectiv, mai ales după ce se adună apă, după ploi abundente. Locul este periculos, căci apa are, pe alocuri, o adâncime de peste trei metri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iulie 2013
Stire din Eveniment : Turist înecat la Costinești
Sâmbătă, 06 Iulie 2013
Stire din Eveniment : Lacrimi pentru eroii de la Tuzla
Marţi, 02 Iulie 2013
Stire din Actual : Tragedie  la Cirque  du Soleil
Pagina a fost generata in 0.5554 secunde