Trei mașini sparte după ce hoții au văzut bunuri de valoare înăuntru

1802
Trei mașini sparte după ce hoții au văzut bunuri de valoare înăuntru - 5825afacb6cd4cd420b8671296dbb29f.jpg
Trei persoane s-au trezit cu mașinile sparte după ce au lăsat la vedere diverse obiecte care au atras atenția hoților. Bunurile sustrase au fost recuperate cu ajutorul polițiștilor, însă proprietarii autoturismelor au rămas, în continuare, cu pagubă în urma spargerii geamurilor de la mașini.
În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 19,00, Georgian Ț., de 17 ani, a fost prins în flagrant de polițiști după ce a spart geamul lateral al unui autoturism Skoda Octavia, proprietatea Eugeniei Stancu. Minorul observase în interiorul mașinii un aparat foto digital, în valoare de 1.400 de lei, și considerase că i-ar prinde bine, motiv pentru care a spart geamul. Spre ghinionul lui, exact atunci trecea o patrulă care l-a prins și l-a dus la Secția de Poliție. Mai mult, în urma verificărilor s-a descoperit că monorul este și autorul unui alt furt asemănător care avusese loc în aceeași zi, în jurul orei 18,00. Și atunci băiatul a spart geamul portierei dreapta spate a unui autoturism, proprietatea lui Radu Vasile, de unde a furat o chitară acustică, în valoare de 600 de lei.
Un alt caz asemănător a avut loc la Cernavodă, unde Bogdan Alin Năstase, de 22 de ani, a spart geamul unei mașini de unde a luat un radio CD. Cei doi tineri s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat.
Vizavi de aceste cazuri, polițiștii atrag atenția că vina aparține și proprietarilor de mașini care lasă diverse obiecte de valoare la vedere, în autoturisme.
În acest context, pentru preve-nirea furturilor din autoturisme, polițiștii constănțeni recomandă cetățenilor adoptarea unei conduite preventive în ceea ce privește protecția bunurilor personale. Astfel, posesorii de autoturisme sunt sfătuiți să nu lase în interiorul acestora obiecte de valoare, genți de voiaj, poșete, borsete, aparatură electronică întrucât ele pot atrage interesul infractorilor. De ase-menea, oamenii legii susțin că pentru o mai mare siguranță este bine ca mașina să fie asigurată cu sistem de alarmă, deoarece, de obicei, hoții se sperie și renunță la infracțiuni, atunci când se declan-șează astfel de alarme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7435 secunde