Trei scafandri, premiați la "Omul Anului 2021 în Forțele Navale"

1390
Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului „Omul Anului 2021 în Forțele Navale” a avut loc vineri, 3 iunie, la Constanța. În cadrul concursului ajuns la cea de-a XII-a ediție au fost premiate performanțele obținute de personalul din Forțele Navale pe parcursul anului de instrucție 2021.

Pe lista celor premiați s-au numărat și trei militari din cadrul Centrului de Scafandri și al unităților subordonate, astfel: locul al II-lea la secțiunea „Maistrul militar / Subofițerul anului 2021”: sergent major Pascale Roibu, operator, Secția Scafandri de Luptă EOD. În anul 2021, a participat la Exercițiul multinațional EP MCM DIVE, fiind foarte apreciat de colegi și de militarii străini participanți pentru calitățile sale profesionale. A realizat și a publicat monografia „Repere istorice ale scafandreriei militare românești”, volum care prezintă aspectele evolutive și de dezvoltare ale profesiei de scafandru în România, o lucrare foarte apreciată de către specialiștii din domeniu; locul al III-lea la secțiunea „Ofițerul anului 2021 în Forțele Navale”: căpitan Bogdan-Cristian Oancea, locțiitor comandant Detașament Scafandri de Luptă de Incursiune. „Ofițerul are calități deosebite pentru meseria de scafandru și parașutist. Anul trecut, a participat la Operația EUNAVFOR MED IRINI, în calitate de comandant al echipei de inspecție și control la bordul puitorului 274, iar rezultatele deosebite obținute în timpul misiunilor i-au fost apreciate prin acordarea Emblemei de Merit În Slujba Păcii clasa a III-a, Emblema de Merit În Serviciul Armatei României, clasa a III-a, și Medalia The Common Security and Defence Policy Service Medal / UE. Ofițerul a mai participat și la exercițiul internațional TROIAN FOOTPRINT, dând dovadă de abilități de conducere dezvoltate, fiind apreciat pentru rezultate de partenerii străini”, au transmis reprezentanții Centrului de Scafandri.

Mențiunea la secțiunea „Maistrul militar / Subofițerul anului 2021” i-a fost acordată maistrului militar clasa a II-a Roxana Chihaia, specialist în grupa de comandă a Secției Scafandri de Luptă de Incursiune. „Doamna maistru militar s-a remarcat în procesul de instruire, prin rezultatele obținute în activitățile de scufundare și de parașutare executate. Anul trecut a participat la Operația EUNAVFOR IRINI, fiind ambarcată la bordul puitorului de mine 274, în echipa de inspecție și control a navei, iar meritele pentru îndeplinirea misiunilor primite i-au fost răsplătite cu Emblema de Merit în Slujba Păcii, clasa a III-a, și The Common Security and Defence Policy Service Medal / UE”, au arătat colegii de la Centrul de Scafandri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8368 secunde