Trupe şi mijloace tehnice NATO, în drum spre Cincu

232
Trupe şi mijloace tehnice NATO, în drum spre Cincu - x-militari-exercitiu-1692273704.jpg

Articole de la același autor

Aproape 250 de militari francezi, belgieni şi luxemburghezi cu 65 de mijloace tehnice ale Grupului de luptă al NATO în România au plecat, joi dimineaţa, din Poligonul Babadag al Unităţii militare 02025, judeţul Tulcea, spre baza din Cincu, judeţul Braşov, în cadrul exerciţiului Deployex.


Trupele şi mijloacele tehnice au început exerciţiul luni, 14 august, atunci când au plecat din baza de la Cincu, exerciţiul militar care se desfăşoară în această perioadă având drept obiectiv exersarea dislocării rapide a trupelor şi tehnicii Grupului de luptă al NATO.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, exerciţiul este o continuare a secvenţelor de instruire desfăşurate anterior în Cincu.

Convoiul militar a plecat dimineaţa spre Focşani şi îşi va încheia misiunea vineri, 18 august.
 

„Grupul de Luptă NATO contribuie la creşterea cooperării militare a României cu ţările participante - Franţa, Ţările de Jos şi Belgia (prin rotaţie), precum şi cu Luxemburg şi, implicit, la consolidarea securităţii spaţiului euroatlantic pe Flancul estic. Cooperarea cu partenerii strategici şi existenţa pe teritoriul naţional a unor structuri de luptă relevante contribuie la creşterea capacităţii de apărare şi descurajare în contextul războiului din Ucraina şi a crizei din regiunea Mării Negre”, se menţionează într-un comunicat al MApN.


foto: MApN Facebook



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5199 secunde