Angel Tîlvăr: "România, din punct de vedere strategic, a reliefat importanţa Mării Negre"

183
Angel Tîlvăr:

Articole de la același autor

România, din punct de vedere strategic, a reliefat importanţa regiunii Mării Negre, în actualul context de securitate, a afirmat, joi, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, adăugând că, în ceea ce priveşte răspunsul la întrebarea dacă ţara noastră a oferit ajutor militar Ucrainei, preferă să fie rezervat.

„Cred că, militar, România, din punct de vedere strategic şi la (Summitul NATO de la - n.r.) Vilnius, dar nu numai, şi în alte formate, a reliefat importanţa Mării Negre, cu tot ce înseamnă din punct de vedere militar acest lucru, şi anume faptul că suntem în situaţia de a asigura poliţie aeriană, faptul că suntem în situaţia de a împărtăşi cu ceilalţi aliaţi ai noştri nivelul de cunoaştere vizavi de situaţia din Marea Neagră. Să nu uităm că România, având o relaţie specială cu Moldova, este interesată şi de securitatea acestei ţări”, a afirmat ministrul, într-un interviu la TVR Info.

El a spus că, în ceea ce priveşte susţinerea Ucrainei, oficialii din ţara noastră au folosit termenul de sprijin multidimensional.

„Am făcut la momentul potrivit precizări vizavi şi de felul în care, din punct de vedere al nevoilor lor de echipament neletal, am sprijinit. În rest, vă rog să îmi permiteţi să fiu rezervat în ceea ce priveşte oferirea (de echipament militar - n.r.)”, a arătat Tîlvăr.

El a precizat că, în domeniul militar, este nevoie de o prudenţă a comunicării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5557 secunde