Pumni de oţel! Alexandru Marian Buleu, de la CSM Constanţa, campion naţional la box

58588
Pumni de oţel! Alexandru Marian Buleu, de la CSM Constanţa, campion naţional la box - 11-1692273915.jpg

Articole de la același autor

Evoluţie excelentă pentru Alexandru Marian Buleu la Campionatele Naţionale de box rezervate seniorilor U22, competiţie care s-a desfăşurat la Târgu Mureş.

Pugilistul legitimat la CSM Constanţa, component al lotului naţional de seniori al României, a reuşit în finala turneului, la categoria 75 de kilograme, o victorie fără dubii la puncte (5-0) în faţa boxerului Sebastian Niţu, de la CSM Reşiţa.

În semifinale, sportivul constănţean, nu i-a dat nicio şansă lui Viorel Ghiţă, de la ALRO Slatina, pe care l-a învins prin abandon, în prima repriză.

Reamintim că Alexandru Marian Buleu a cucerit, luna trecută, Cupa României, iar la Târgu Mureş, şi-a adjudecat încă un titlu naţional la seniori U22.

„Vreau să-l felicit pe Alexandru, şi-a demonstrat superioritatea în aceste meciuri pe care le-a câştigat fără emoţii. Campionatul a fost şi criteriu de selecţie în echipa naţională pentru viitoarele competiţii internaţionale, unde sportivul pe care îl antrenez la club şi la lot este titular incontestabil la categoria 75 de kilograme”, a declarat, după finală, antrenorul Mihai Constantin.

Pentru pugilistul constănţean, urmează participarea la un puternic turneu internaţional în Republica Moldova, programat a avea loc în perioada 21-26 august.

XXX

Fost campion mondial al greilor, pugilistul britanic Anthony Joshua (33 ani) a avut nevoie de şapte runde pentru a-l învinge prin KO pe adversarul său, finlandezul Robert Helenius, în primul lor meci de categoria grea, la Londra.

Helenius a fost ales în ultimul moment pentru a-l înlocui pe Dilian Whyte în meciul la categoria grea cu Anthony Joshua, după forfait-ul britanicului Whyte, depistat pozitiv la un control antidoping.

Veteranul finlandez a terminat runda a cincea cu nasul sângerând, a supravieţuit în runda a şasea, în ciuda unui upercut de stânga puternic al lui Joshua, dar a fost trimis la podea în runda a şaptea de o puternică lovitură de dreapta. Helenius a rămas inconştient, dar şi-a revenit în cele din urmă, salutându-şi apoi adversarul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4572 secunde