Ce performanţă! Aur pentru constănţeanca Amalia Niţă la Campionatul European de Box

273
Ce performanţă! Aur pentru constănţeanca Amalia Niţă la Campionatul European de Box - fond-amalia-nita-1683202104.jpg

Articole de la același autor

Constănţeanca Amalia Niță, tânăra pugilistă care la finalul anului trecut a primit din partea ProSport o bursă de 10.000 de lei, a făcut deja un pas foarte important spre atingerea marelui vis de a cuceri cândva o medalie la Jocurile Olimpice.

Sportiva, care a făcut parte din cei cinci tineri români premiați în decembrie 2022 pentru activitatea lor prolifică desfășurată până la o vârstă fragedă, a reușit să cucerească o medalie de aur la Campionatele Europene de box pentru tineret, care s-au desfășurat în capitala Armeniei, Erevan. Ea a învins-o în finala categoriei de 70 kg. pe maghiara Nikolett Kovacs, la puncte, scor 5-0.

Sportiva de la CSM Constanţa a contribuit astfel la o performanță de excepție realizată de delegația României care a făcut deplasarea la această competiție. Țara noastră a reușit să se claseze pe locul doi în clasamentul medaliilor, cu 9 astfel de distincții câștigate, fiind depășită doar de Rusia.

Ca Amalia Niță, au mai cucerit medalii de aur la aceste Campionate Europene de tineret de la Erevan, masculin și feminin, și Florin Ioniță, la categoria 92 kg., evident, masculin, după o finală cu Ahmed Rasuev, din Rusia, dar și Mihaela Bădescu, la categoria 48 kg., feminin, după o finală cu Lia Patlai, de asemenea din Rusia.

De asemenea, România se mai poate lăuda și cu două medalii de argint, cucerite de Arun Tudoriu și Diana Tănăsescu, dar și cu patru medalii de bronz, aduse de Dumitrel Badea, Angi Teodosescu, Maria Cimpoeru și Andra Sebe. Nu în ultimul rând, trebuie menționat și faptul că România a obținut și 10 locuri 5 la această competiție.

Delegația României va reveni de la Erevan în cursul zilei de vineri, 5 mai 2023, undeva în jurul orei 9:40. Cu această ocazie, se va organiza o conferință de presă, care va debuta la ora 12:00 și care va avea loc la CSN Lia Manoliu.

„ ⟨Regina⟩ Maria Amalia – triplă campioană europeană. După două titluri europene la juniori, Amalia Maria Niță a devenit în urmă cu puțin timp campioană europeană de tineret, la categoria 70 kg. Finala cu Nikolett Kovacs, din Ungaria, a fost una dominată autoritar de sportiva noastră, care s-a impus cu o decizie unanimă 5-0. Seria impresionantă de invincibilitate a sportivei din Constanța se prelungește și la ”tineret” și-i dorim să continue până la aurul olimpic”, a transmis Federația Română de Box.

Medalie de aur a cucerit și Mihaela Bădescu care a câștigat titlul continental la categoria 48 kg, după ce a obţinut o victorie prin decizie împărţită în finala cu rusoaica Lia Patlai.

România are un bilanț merituos prin cele nouă medalii la Europenele de tineret, dintre care aur pentru Mihaela Bădescu (cat. 48 kg) şi Amalia Niţă (cat. 70 kg), argint pentru Diana Maria Tănăsescu (cat. 66 kg), bronz pentru Crinuţa Andra Nicole Sebe (cat. 63 kg), Maria Gheorghiţa Cimpoeru (cat. 75 kg), David-Angelo Teodosescu (cat. 80 kg) şi Dumitrel Badea (cat. 86 kg).

România a aliniat 23 de pugilişti la competiţie, dintre care 13 la masculin şi 10 la feminin, având a doua delegaţie ca mărime, după Rusia (25 de sportivi).

La întreceri s-au înscris 275 de pugilişti din 29 de ţări, 186 la masculin şi 89 la feminin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4941 secunde