Constănţeanca Amalia Niţă urcă în ring la Europenele de tineret de la Erevan

295
Constănţeanca Amalia Niţă urcă în ring la Europenele de tineret de la Erevan - 1-1682516129.jpg

Articole de la același autor

Lotul de box-tineret al României, masculin şi feminin, participă, în perioada 25 aprilie - 4 mai, la Campionatele Europene Under 18, ediţia de anul acesta fiind găzduită de capitala Armeniei, Erevan.

La această competiţie, ţara noastră aliniază echipă completă la masculin - 13 pugilişti, din care nu mai puţin de cinci au în palmares medalii europene şi mondiale: Alberto Borlan (categoria 48 kg), Daniel Irofte (51 kg), Daniel Gîrleanu (54 kg), Ionuţ Pavel (57 kg), Iosif Bandulă (60 kg), Arun Tudoroiu (63,5 kg), Alex Herţeg (67 kg), David Ilie (71 kg), Eduard Muşet (75 kg), Angelo Teodosescu (80 kg), Daniel Badea (86 kg), Florin Ioniţă (92 kg) şi Ştefan Moise (+92 kg).

Colectivul tehnic este alcătuit din Dorel Simion (antrenor principal), George Perţea, Doru Neamţu (antrenori secunzi) şi Erwah Alnablsi (kinetoterapeut).

Lotul feminin, condus la Erevan de Constantin Gălbenuşe şi Luminiţa Turcin, o are în prim plan pe Amalia Niţă, dubla campioană europeană legitimată la CSM Constanţa urmând a evolua în limitele categoriei 70 kg. Neînvinsă în carieră, Amalia doreşte să-şi apere titlul continental şi va urca în ring, în semifinale, luni, 1 mai, când adversară îi va fi Giulia Molinaro, din Italia. Finala este programată miercuri, 3 mai.

Alături de sportiva CSM-ului Constanţa se mai află Mihaela Bădescu (48 kg), Briana Ioniţă (50 kg), Lucica Petrache (52 kg), Carmen Cocoş (54 kg), Diana Andor (57 kg), Andra Sebe (63 kg), Diana Tănăsescu (66 kg), Maria Cimpoieru (75 kg) şi Alexandra Bercea (+81 kg).

Obiectivul boxului românesc la această competiţie este câştigarea a cinci medalii, iar tricolorii au debutat cu două victorii.

Campion european de juniori în 2020, Dănuţ Gîrleanu l-a întâlnit în 16-imile categoriei 54 kg pe reprezentantul Germaniei, Achmed Aslakhanov, pe care l-a învins cu o decizie unanimă, în timp ce, în optimile de finală ale categoriei 63,5 kg, Arun Tudoroiu a trecut de un pugilist din Danemarca. El a avut emoţii doar în runda a doua, acordată adversarului de trei dintre arbitri, însă decizia finală a fost unanimă în favoarea lui Arun, care în ultima rundă a controlat meciul cu autoritate.

Din păcate, supergreul Ştefan Moise a ieşit prematur din lupta pentru medalii, fiind învins în primul său meci.

XXX

Marian Alexandru Buleu este primul sportiv legitimat la CSM Constanţa care a cucerit o medalie la nivel de seniori, mai exact, la Cupa României. El a cedat în finală, obţinând medalia de argint la categoria 67 de kg.

La Cupa României, de la CSM Constanţa, a mai participat şi Andrei Drăgan, la categoria 86 de kg. Antrenorul lor este Mihai Constantin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5508 secunde