Constănţeanca Amalia Niţă, cea mai bună pugilistă-junioară a anului 2022

208

Articole de la același autor

Pugilista constănţeană Amalia Niţă, care a cucerit al doilea său titlu continental consecutiv la cat. 66 kg la Campionatele Europene pentru juniori de la Montesilvano (Italia), a fost desemnată de Federaţia Română de Box cea mai bună junioară a anului 2022, titlul secţiunii la masculin revenindu-i lui Daniel Irofte, de la CSM Dunărea Galaţi. 




De asemenea, Edwin Petrea, de la CS Năvodari, campion naţional de cadeţi şi câştigător al Cupei României la 48 kg, a fost desemnat „Cel mai promiţător boxer” (Rising Star).

La seniori, Lăcrămioara Perijoc şi Andrei Arădoaie sunt cei mai buni pugilişti ai anului 2022.

Lăcrămioara Perijoc (CSA Steaua) a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 54 kg la Campionatele Mondiale de senioare de la Istanbul, obţinând cel mai bun rezultat din acest an pentru Federaţia Română de Box. Este prima medalie a boxului feminin la Mondiale după 2008, an în care Adriana Hosu a cucerit argintul, iar Paraschiva Fetti, medalia de bronz.

Andrei Arădoaie, de la CS Dinamo, a fost medaliat cu bronz în limitele categoriei 86 kg la Campionatele Europene pentru seniori de la Erevan (Armenia). Este prima medalie a boxului românesc la un campionat european de seniori, după bronzul cucerit în 2015 de Mihai Nistor la cat. +91 kg.

La tineret, cei mai buni pugilişti ai anului au fost aleşi Florin Ioniţă (Box Club Simion), medaliat cu argint la Campionatele Europene pentru tineret de la Sofia şi cu bronz la Campionatele Mondiale pentru tineret din La Nucia (Spania), şi Andra Sebe (CSA Steaua Bucureşti), medaliată cu aur la Campionatele Europene pentru tineret de la Sofia.

Foto: Facebook / Amalia Niţă / CSM Constanţa Box



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.404 secunde