Tunuri de milioane de euro, la Constanța

1215
Mai multe persoane care au făcut afaceri la Constanța au fost trimise în judecată de procurorii din Iași pentru un prejudiciu de peste patru milioane de euro. Pentru recuperarea pagubelor, pe bunurile mobile și imobile ale indivizilor, procurorii au instituit sechestru asigurător.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Alexandru Săpu-naru și Adrian Eugen Pastia, asociați și administratori ai mai multor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală, în formă continuată, și a lui Anton Parasca, Radu Băiatu, Costel Daniel Du-mitru și Mihai Alexandru Pîntea, pentru complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2004 - 2006, Săpunaru și Pastia, cu ajutorul lui Parasca, Băiatu, Dumitru și Pîntea, în scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale către stat, au evidențiat în actele contabile ale unor societăți comerciale pe care le controlau (SC "Lann Trans Group" SRL, SC "Grain House Company" SRL și SC "Pasagri & Trade" SRL, toate din Constanța) cheltuieli nereale pre-tins realizate în baza unor opera-țiuni comerciale fictive (cesiuni de creanțe sau achiziții fictive de cereale, etc.) pe baza a numeroase documente întocmite în fals de inculpați sau de persoane din anturajul lor (contracte de livrări, borderouri de achiziție, avize de însoțire a mărfurilor și facturi fiscale).

Ministerul Finanțelor Publice prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 14.538.310,93 lei (echivalentul a 4.067.797,68 euro).

În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților Săpunaru Alexandru, Pastia Adrian Eugen și Parasca Anton. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Iași.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Dinu Patriciu, hăituit de creditori
Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Afaceri după ureche
Pagina a fost generata in 0.236 secunde