Un bărbat şi-a făcut acasă fabrică de permise de conducere, buletine şi acte de înmatriculare

417
Un bărbat şi-a făcut acasă fabrică de permise de conducere, buletine şi acte de înmatriculare - barbatsascutacasafabricapermised-1702050050.jpg

Articole de la același autor

Bărbatul din Sascut, Bacău a fabricat, timp de patru ani, fără să fie deranjat, buletine, acte de înmatriculare sau permise de conducere pe care le vindea cu câteva sute de euro.


Un bărbat de 47 de ani din comuna Sascut este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune, după ce ar fi falsificat mai multe documente de înmatriculare şi permise de conducere pentru diferite persoane.


"Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune.


La data de 7 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale și criminaliști, cu sprijinul Poliţiei municipiului Adjud, au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Bacău, dintre care patru în comunele Corbasca, Sascut și Valea Seacă și unul în județul Vrancea.


La percheziţii au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri falsificate (permise de conducere, cărţi de identitate, poliţe de asigurare obligatorie auto, certificate de înmatriculare auto, acte de studii etc.), precum şi mai multe sisteme informatice folosite pentru falsificarea acestor înscrisuri", transmite Poliţia Română.


Un permis de conducere ar fi costat 400 de euro, potrivit surselor Antena 3 CNN.


"De asemenea, polițiștii au ridicat şi un pistol neletal supus autorizării, pentru care nu a fost prezentată autorizaţie de deţinere.


A eliberat documente false timp de patru ani


Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, un bărbat, de 47 de ani, din comuna Sascut, folosindu-se de aparatură proprie, ar fi falsificat mai multe documente de înmatriculare şi permise de conducere eliberate de diferite autorităţi din țări ale Uniunii Europene şi non-UE, pentru diferite persoane.


În baza mandatului de aducere, bărbatul a fost condus la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.


La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Bacău și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.


Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale", mai transmite IGPR.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3401 secunde