Escrocherie pusă la cale de constănțeni: apartament din București, vândut cu acte false

455
Escrocherie pusă la cale de constănțeni: apartament din București, vândut cu acte false - fondinselaciuneapartament-1658058165.jpg

Articole de la același autor

Doi bărbați și o femeie sunt anchetați de procurorii constănțeni, fiind acuzați că au păcălit o persoană, căreia i-au vândut în fals un apartament în București. În realizarea escrocheriei au falsificat cartea de identitate a proprietarului apartamentului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au deslușit ițele unei înșelăciuni care a avut loc în anul 2020 și au demarat cercetarea penală a trei persoane, Eugen Ștefan D., Costin B. și Viorica M.. Cei trei sunt acuzați că, folosindu-se de o carte de identitate falsificată, au păcălit o victimă căreia i-au vândut în fals un apartament în București pentru suma de 120.000 de euro.
 

„La data de 2 iulie 2020, inculpata M.V., folosind o carte de identitate falsificată şi atribuindu-şi astfel identitatea martorei N.N., a indus în eroare un notar public, determinându-l ca fără vinovăţie să întocmească o procură potrivit căreia N.N. l-ar fi împuternicit pe inculpatul D.E.Ş. să vândă un imobil situat în municipiul Bucureşti. Ulterior, în perioada 2 iulie 2020 – 27 iulie 2020 inculpata M.V. le-a înmânat inculpaţilor M.A., B.C. şi D.E.Ş. procura autentificată de notarul public, despre care cunoştea că este falsificată, pentru a induce în eroare persoana vătămată Ş. I. cu privire la împrejurarea nereală că N. N. intenţionează să îi vândă acesteia un imobil.


La datele de 27 iulie 2020 şi 6 august 2020, inculpaţii D.E.Ş., B.C. şi M.A., folosind procura falsificată, au încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare şi respectiv un contract de vânzare-cumpărare cu persoana vătămată Ş.I., prezentându-i ca fiind reală situaţia neadevărată potrivit căreia N.N. îi vinde un imobil situat în municipiul Bucureşti, cei trei inculpaţi obţinând astfel în mod injust de la persoana vătămată suma de 120.000 euro, din care inculpatului B.C. i-a revenit suma de 70.000 euro”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 

Vineri, 15 iulie, magistrații Judecătoriei Constanța au dispus arestarea preventivă a lui Costin B. și arestarea la domiciliu a inculpatului Eugen Ștefan D., ambele pentru 30 de zile. Inculpata Viorica M. este căutată de oamenii legii. În desfășurarea anchetei, polițiștii constănțeni au descins în percheziții domiciliare, pentru găsirea suspecților.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4735 secunde