Gest șocant, la Liceul "Călinescu"

Un elev de 12 ani s-a aruncat de la etaj. "În ultimele zile, a fost trist!"

408
Un elev de 12 ani s-a aruncat de la etaj.

Articole de la același autor

Situație șocantă la Liceul Teoretic "George Călinescu" din municipiul Constanța: ieri dimineață, înainte de începerea cursurilor, un elev de 12 ani s-a urcat pe pervazul unei ferestre de pe holul instituției de învățământ și s-a aruncat în gol. Se pare că băiatul, pe care profesorii l-au caracterizat ca fiind liniștit și foarte bun la învățătură, trecea printr-un moment dificil. 


Nici nu începuseră cursurile, ieri dimineață, când s-a dat alarma la Liceul Teoretic "George Călinescu". Angajați ai instituției de învățământ au cerut ajutorul cadrelor medicale de la SMURD, dar și al polițiștilor, după ce un elev de 12 ani s-a aruncat de la etajul al doilea al instituției de învățământ din municipiul Constanța. 
Potrivit unor surse apropiate anchetei, copilul a ajuns la școală cu aproximativ 20 de minute înainte de începerea orelor, a urcat direct la etajul superior, s-a urcat pe pervazul unei ferestre de pe hol, a deschis geamul și s-a aruncat în gol. Gestul său șocant a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în incinta școlii. 
Acesta a suferit multiple traumatisme și a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța. 
"Copilul era conștient, colaborant și stabil, fiind supus de urgență unei intervenții chirurgicale. Va rămâne sub o atentă monitorizare medicală", ne-a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al unității medicale. 
În timp ce medicii îl operau pe elev, polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat, de fapt: a fost vorba de un gest extrem, a avut copilul intenția de a sări cu scopul de a-și pune capăt zilelor, a fost un gest făcut în joacă sau un accident care s-ar fi putut încheia tragic. Totodată, și reprezentanții unității școlare, cât și cei ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța au deschis o anchetă internă. 


Protecția Copilului a intrat pe fir 
Din primele informații, se pare că gestul ar fi fost o tentativă de sinucidere. În ultimele zile, spun surse apropiate anchetei, copilul ar fi fost trist și ar fi invocat niște probleme acasă. Băiatul a fost caracterizat de responsabilii din mediul școlar ca fiind un copil cuminte, liniștit, foarte bun la învățătură, care nu avea conflicte cu colegii și nici vreun altfel de problemă cu dascălii. În ultimele zile, însă, era abătut. 


Cazul a intrat și în atenția specialiștilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, care s-au autosesizat. 


"În cursul dimineții, echipa mobilă formată dintr-un psiholog și un asistent social s-a deplasat la Liceul «George Călinescu». 
Specialiștii noștri au stat de vorbă cu directorul unității de învățământ, cadrele didactice, inspectorul școlar și colegii elevului. Echipa mobilă s-a deplasat și la domiciliul elevului, purtând discuții cu vecinii. 


Specialiștii noștri nu au putut discuta cu familia elevului, părinții fiind în stare de șoc. Specialiștii DGASPC Constanța au mers și la Spitalul de Urgență unde se află internat băiatul. Părinții se află acolo, sunt alături de el. Prin specialiștii noștri, ținem legătura cu Inspectoratul Școlar și cadrele didactice, oferindu-ne tot sprijinul pentru consilierea și securizarea emoțională a colegilor adolescentului. DGASPC Constanța monitorizează cazul și, împreună cu organele de cercetare și reprezentanții liceului, încercăm să aflăm ce anume l-a determinat pe adolescent să facă un astfel de gest", au precizat reprezentanții direcției. 


XXX 
Depresia la copii nu mai este o raritate, atrag atenția specialiștii. E drept, însă, semnele afecțiunii pot fi recunoscute mai greu. În general, depresia apare în cazul copiilor care au probleme în familie, dar nu este o regulă. 


"În cele mai multe cazuri, depresia începe în perioada adolescenței, când copilul resimte intens sentimentul neacceptării, fie că este vorba despre familie, fie despre mediul de prieteni. Sunt și cazuri de copii care cresc în familii unite, frumoase, dar pot să sufere de depresie din cauza mediului. Copiii care știu că sunt înțeleși de familie, de o rudă, sunt mai puțin predispuși la depresie", arată specialiștii psihologi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5023 secunde