Un interlop dat în urmărire adună condamnări la închisoare

2177
2
Un interlop dat în urmărire adună condamnări la închisoare - luciancalimareapetricatomescuint-1354776669.jpg
O nouă condamnare la închisoare pentru Lucian Călimărea, membrul clanului "Spaniolul", dat în urmărire de polițiști, după ce a dispărut la jumătatea acestui an, sustrăgându-se executării pedepselor. 

Magistrații Curții de Apel Constanța l-au condamnat pe Călimărea, zis și "Călin Nebunu", la trei ani de închisoare cu executare în dosarul 20362/212/2008. Infracțiunea de care este acuzat bărbatul este ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. În același dosar au fost condamnați și Stila Sarafu și Florin Sîrbu, tot la câte trei ani de închisoare cu executare. În schimb, al patrulea inculpat, Lucian Angel Straton, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la vătămare corporală. 

Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă. 

Condamnarea survine în urma a două scandaluri petrecute în august 2008, în care au fost implicate nume cunoscute în așa zisa lume interlopă. Primul scandal a izbucnit în Constanța, în intersecția de la Delfinariu, când mașina în care se afla Gabriel Sebastian Gheorghiu, de 27 de ani, fratele lui Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", membru al clanului "Fraților Vasea", a fost blocată în trafic de alte două autoturisme. Din acestea au coborât Ionuț Vanghelici și Stila Sarafu, l-au bătut și lovit pe Gabriel Gheorghiu, după care s-au făcut nevăzuți. 

Victima a fost dusă la Spitalul Județean, iar ulterior la Spitalul de Ortopedie Eforie Sud, unde a avut loc al doilea scandal. De această dată, susțin anchetatorii, Florin Sîrbu, zis "Țo", Angel Lucian Straton, și Lucian Călimărea, l-au atacat pe cumnatul lui Gheor-ghiu, venit să-și viziteze ruda imobilizată la pat. Victima, Daniel Aurel Gurgu, a fost tăiată cu cuțitele pe față și pe gât. 

Lucian Călimărea a mai fost condamnat și în alte dosare penale. Curtea de Apel Brașov l-a condamnat la patru ani de închi-soare, pentru clonare de carduri (în același dosar a fost condamnat și Mariean Aurel Bădilă, zis și "Calul", un alt infractor dat în urmărire națională și internațională). De asemenea, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor, în același dosar fiind condamnat și Petrică Tomescu. 

Comentează știrea

Cetatean cinstit, al unei tari imputite
6 decembrie 2012
Cu suspendare???? astia sunt niste criminali si se magistratii dau cu suspendare?!!! rusine judecatorilor si speram sa pateasca si familiile voastre ceea ce au patit oamenii fff multi cetateni ai Constantei, de la analfabetii astia!

.

mihai
6 decembrie 2012
puscarie

cetatene esti nebun??? nu vezi ca au primit majoritatea cu executare??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.486 secunde