Urmărit internațional, prins în Spania, după aproape 20 de ani de la comiterea faptelor

258
Urmărit internațional, prins în Spania, după aproape 20 de ani de la comiterea faptelor - cautatintenationalclaudiupaclisa-1706637783.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat din Alba, urmărit internațional, a fost prins în Spania, după foarte mulți ani de căutări, anunță reprezentanții IPJ Alba.


”La data de 29 ianuarie a.c., în urma schimbului de informații realizat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba – Serviciul de Investigații Criminale și Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Spania, a fost depistat, în localitatea Tarragona, Spania, un bărbat, de 50 de ani, din județul Alba”, potrivit IPJ Alba.


Este vorba despre Claudiu Gheorghe Pâclișan, căutat de mulți ani. Faptele pentru care a fost condamnat au fost comise în 2004-2005.
Acesta era urmărit internațional din categoria MOST WANTED, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minor sub forma exploatării sexuale.


”La data de 7 octombrie 2010, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele bărbatului, cetățean român, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Alba, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minor sub forma exploatării sexuale” au precizat reprezentanții Poliției.


În fapt, în perioada noiembrie 2004 – octombrie 2005, bărbatul, împreună cu un alt cercetat, au recrutat, cazat sau primit prin fraudă ori înșelăciune mai multe persoane de sex feminin, atât majore cât și minore, în scopul exploatării sexuale a acestora.


Pentru faptele comise, cel în cauză a fost condamnat la 10 ani de închisoare.
În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5483 secunde