Aglomerație la graniță

Vama Veche, cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei de pe litoral, în această vară

223
Vama Veche, cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei de pe litoral, în această vară - fond-frontiera-nemultumiri1-1694076013.jpg

Articole de la același autor

Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche a fost cea mai solicitată cale de acces de la granița de pe litoral, în vara care s-a încheiat. Potrivit Gărzii de Coastă, din totalul de peste 2,8 milioane de persoane care au trecut frontiera, 2 milioane au intrat sau ieșit din țara noastră pe la Vama Veche. Drept pentru care, cea mai mare problemă a polițiștilor de frontieră în această vară a fost să țină sub control timpul de așteptare.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au prezentat, joi, 7 septembrie, bilanțul activității desfășurate în sezonul estival care s-a încheiat, mai precis în perioada 1 iunie – 31 august. Una din principalele preocupări ale polițiștilor de frontieră constănțeni a fost supravegherea liniei de graniță, mai ales că vara aceasta punctele de frontieră au fost tranzitate de un număr impresionant de persoane. „Astfel, Garda de Coastă a luat măsuri punctuale și graduale pentru diminuarea timpului de așteptare în punctele de trecere a frontierei: a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care efectuează controlul, a folosită la capacitate maximă infrastructura punctelor de frontieră, au fost utilizate stații mobile de control și au fost utilizate arterele de pe sensul opus atunci când situația a permis acest lucru.

O situație deosebită este reprezentată de traficul autovehiculelor și persoanelor în punctele de trecere ale frontierei cu Republica Bulgaria.

Astfel, prin cele cinci puncte de trecere din subordinea Gărzii de Coastă - Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipnița și Ostrov - au trecut 2.850.000 de persoane folosind 735.000 de mijloace de transport”, au precizat polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă.

De menționat că cel mai solicitat punct de trecere a fost Vama Veche, care a fost tranzitat de 2.000.000 de persoane folosind 500.000 de mijloace de transport.



Bunuri de peste 22 milioane de lei, confiscate la frontieră


Pe de altă parte, în perioada menționată, polițiștii de frontieră au constatat un număr de 176 infracțiuni, au aplicat 424 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 459.000 lei şi au ridicat bunuri în valoare de 22.500.000 lei.

Pe Marea Neagră, polițiștii de frontieră cu mijloacele de mobilitate navală aflate în dotare au desfășurat zilnic misiuni de supraveghere a frontierei de stat și de prevenire a migrației ilegale.

În baza planului de acțiune Litoral 2023, 126 de polițiști de frontieră au participat la măsuri de ordine și siguranță publică pe raza muncipiului Constanța, în cooperare cu polițiști din cadrul I.P.J. Constanța

„Având în vedere că s-a încheiat sezonul estival, ne aşteptăm ca numărul de turisme şi persoane care tranzitează punctele de frontieră din subordinea Gărzii de Coastă să scadă treptat, însă poliţiştii de frontieră vor continua să acorde o atenţie sporită fluidizării traficului din puncte de frontieră, şi în special traficului autovehiculelor de mare tonaj, destinate transportului de marfă. Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de

Coastă vor continua să acționeze în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă, precum şi pentru gestionarea cazurilor apărute”, au mai arătat reprezentanții instituției.

Aproape 30 de milioane de oameni au trecut frontiera țării, în sezonul estival

La nivel național, în această vară, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 29.800.000 persoane, 14,1 milioane pe sensul de intrare şi 15,7 pe sensul de ieşire, cetățeni români și străini. De asemenea, au tranzitat frontiera peste 7.500.000 mijloace de transport, 3,5 milioane pe intrare şi 4 milioane pe ieşire. În continuare, cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 10 milioane de persoane pe ambele sensuri de deplasare. Valori ridicate de trafic s-au înregistrat și la graniţa cu Bulgaria care a fost tranzitată de 7 milioane de persoane, dar şi în punctele aeroportuare, pe unde au efectuat formalităţile de frontieră 6,8 milioane persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3633 secunde