VEZI AICI CUM SE JEFUIEȘTE O BANCĂ LA CONSTANȚA / VIDEO

1627
VEZI AICI CUM SE JEFUIEȘTE O BANCĂ LA CONSTANȚA / VIDEO - suspectibancasanpaolo3-1335467813.jpg

Tinerii care au dat jaful armat de la Intesa Sanpaolo Bank din Constanța, de la începutul lunii martie, au cheltuit toți cei 20.000 de lei furați pe distracții: și-au cumpărat etnobotanice, o motocicletă și au jucat la "păcănele".

Cei doi tineri constănțeni de 24 de ani, Gabriel Radu și Ionuț Daniel Costea, reținuți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au recunoscut fapta de care sunt acuzați și anume jaful armat dat, în după-amiaza zilei de 9 martie, la sucursala Intesa Sanpaolo Bank de pe strada Dezrobirii.
Cei doi locuiesc în cartierul Inel II, la doar câțiva pași de sucursala bancară și treceau zilnic pe lângă aceasta; au observat că nu avea paznic, așa că în minte le-a încolțit ideea jafului. Mai ales că niciunul dintre ei nu are un serviciu și o sursă de venit stabilă.

Imaginile jafului de la Intesa Sanpaolo, făcute publice

Ieri, au fost făcute publice imaginile surprinse de camera de supraveghere montată deasupra ghișeului vizat de cei doi tâlhari mascați.
Pe filmare, se poate vedea cum cei doi suspecți intră în incinta băncii, cu fețele acoperite cu fulare și agitați. Ionuț Daniel Costea a rămas la ușă, cu pistolul de jucărie în mână, în vreme ce complicele său, Gabriel Radu, a mers țintă la casieră și a bruscat-o, cerându-i banii din seif. Enervat că femeia nu a reacționat destul de rapid, el a împins-o și a umplut singur cu bani punga pe care o avea. Între timp, amicul său, care păzește intrarea, privea când în stânga, când în dreapta, pentru a se asigura că nu sunt întrerupți. Totul a durat 40 de secunde, după care cei doi au ieșit în fugă din bancă.
Deși inițial s-a presupus că au fugit de la fața locului cu ajutorul unei mașini, în timpul audierilor tinerii au mărturisit că au plecat pe jos, prin cartier, până acasă la unul dintre ei. 



"I-am cheltuit aiurea!"
În perioada următoare, în timp ce polițiștii îi căutau, ei cheltuiau banii pe distracții. Mai precis, pe substan-țe etnobotanice și "păcănele", după cum singuri au recunoscut în fața anchetatorilor.
"I-am cheltuit aiurea!", a afirmat unul dintre ei la ieșirea de la audieri. Mai mult, cu ocazia perchezițiilor efectuate, miercuri, la locuința unuia dintre ei, au fost găsite și câteva grame de substanțe vegetale, cel mai probabil etnobotanice - dar acest aspect urmează să fie stabilit în urma unei expertize.
Totodată, din cei 20.000 de lei furați, tinerii au cumpărat și o motocicletă, ridicată de polițiști în timpul percheziției realizate miercuri, pe strada Verde, din cartierul Palas, ocazie cu care a fost reținut și Ionuț Daniel Costea.

Cercetat pentru falsificare de monedă

Trebuie precizat că nu este prima dată când Ionuț Daniel Costea, unul dintre suspecți, încalcă legea. În urmă cu patru ani, el a intrat în aten-ția polițiștilor de la Crimă Organizată Suceava, după ce, împreună cu alți patru tineri din Constanța, a falsifi-cat bancnote și a încercat să le plaseze în orașele din Moldova.
Astfel, în octombrie 2008, Ionuț Lazăr, din Cobadin, a atras atenția autorităților din Fălticeni după ce a plasat două bancnote de 100 de lei falsificate, care aveau aceeași serie. Ulterior, el a fost găsit într-un BMW negru, cu numere de Constanța, alături de ceilalți membri ai rețelei de falsificatori de monedă, susți-neau anchetatorii la acea dată: Mihai Degeratu, din Mereni, Marian Costea, din Cobadin și Lucian Dănuț Sărmășan și Daniel Ionuț Costea, ambii din Constanța. Ulterior, polițiștii au găsit și peste 200 de bancnote contrafăcute de 100 de lei, toate prezentând aceeași serie, pe care băieții le ascunseseră pe marginea unui drum, la ieșirea din Târgu Neamț.

Cu zâmbetele pe chipuri, după gratii

Ieri, Gabriel Radu și Ionuț Daniel Costea au fost audiați ore bune de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. În momen-tul în care au ajuns la sediul Parchetului, deși încătușați și încadrați de mascați, tinerii nu au putut să-și ascundă zâmbetele.
În cursul după-amiezii, ei au fost duși în fața magistraților, unde au răspuns unui alt set de întrebări. La final, judecătorii au dispus să fie arestați preventiv pentru 29 zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Eveniment : Jaf armat la o bancă din Constanța
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Jaf armat în cartierul Km 4 - 5
Pagina a fost generata in 0.3167 secunde