WEEKEND DE FOC pentru pompierii din Constanța: accidente soldate cu morți și incendii!

322
WEEKEND DE FOC pentru pompierii din Constanța: accidente soldate cu morți și incendii! - xpompieriinterventiisfsap-1673261569.jfif
În perioada 6 – 8 ianuarie, pompierii militari au executat 162 misiuni. Echipajele SMURD au intervenit în 140 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a șase accidente rutiere, ce au avut loc pe raza județului Constanța, în care au fost implicate 17 persoane. Nouă victime au fost transportate la spital, iar trei persoane și-au pierdut viața după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat și a părăsit partea carosabilă. Alte patru persoane nu au avut nevoie de grijiri medicale. De asemenea, o persoană a fost asistată de echipajul SMURB B2, ulterior refuzând transportul la spital.

Pompierii militari constănțeni au mai intervenit pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii, din care unul de vegetație uscată, trei izbucnite la locuințe și unul produs la un autoturism parcat. În urma incendiilor, nu au fost înregistrate victime. Totodată, un cățel a fost salvat dintr-un apartamanet afectat de un incendiu. Patrupedul a fost găsit inconștient, intoxicat cu fum. I s-a administrat oxigen preț de câteva minute, iar după ce și-a revenit a fost predat proprietarului.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 11 situații, precum asigurarea de măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4752 secunde