Zeci de focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist care aducea țigări din Molvoda

79
În noaptea de 28/29 mai 2013, polițiștii de frontieră de la Botoșani au organizat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigarete. În jurul orei 01.40, ei au observat pe malul râului Prut, în apropierea luciului de apă, în marginea localității Manoleasa Prut un microbuz care s-a pus în mișcare cu farurile stinse, intenționând să ajungă la comunicația Manoleasa-Prut - Iorga.

Având suspiciuni cu privire la faptul că autovehiculul este implicat în activități ilegale, polițiștii au vrut să-l intercepteze. Însă șoferul a accelerat, cu intenția de a-i acroșa pe polițiștii de frontieră, motiv pentru care aceștia au efectuat somația legală și au tras nu mai puțin de 23 de focuri de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare.

Deoarece șoferul autovehiculului nu s-a supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare și au tras focuri de armă asupra pneurilor autovehiculului, care se deplasa pe DN 24C spre localitatea Manoleasa-Prut.

Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea microbuzului, înmatriculat în Danemarca. După aproximativ 300 de metri, șoferul a pierdut controlul volanului și după ce a lovit doi copaci, a abandonat autoturismul avariat cu farurile aprinse și motorul pornit și a încercat să fugă spre malul râului Prut.

Imediat, lucrătorii au pornit în căutarea suspectului, iar la aproximativ 100 de metri de autovehicul, în apropierea malului râului Prut, a fost reținut șoferul mașinii, cetățeanul român Constantin P., de 21 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani. Deși microbuzul a fost avariat în partea din față, tânărul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În partea din spate a microbuzului, în locul pentru transport marfă, au fost descoperite mai multe colete ambalate în folie de polietilenă de culoare neagră. Tânărul a declarat ca atât autovehiculul cât și coletele cu țigări îi aparțin.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțineau 22.380 pachete țigări în valoare de 194.393 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de 13.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Stânca pentru continuarea cercetărilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Focuri de armă într-un fast-food
Pagina a fost generata in 0.4254 secunde