Ziua Armatei Române, sărbătorită de jandarmii constănțeni

124
1

Articole de la același autor

Cu ocazia Zilei Armatei Române, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, se organizează o serie de activități menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.

"În urmă cu 69 de ani, în acele zile de luptă și jertfă, de sfârșit de octombrie, românii eliberau ultima brazdă din pământul țării cotropită prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940, orașele Carei și Satu Mare. Printre cei mai bine de 500.000 ostași români căzuți pe fronturile celui de-Al Doilea Război Mondial, în campaniile din est, până în Crimeea, Caucaz, Cotul Donului și Stepa Calmucă, sau cea din vest până în munții Tatra, se înscriu și numele unor ofițeri, subofițeri, gradați și soldați ai Corpului de Jandarmi care, prin faptele lor, au înscris pagini de glorie în istoria neamului românesc", explică reprezentanții IJJ Constanța.

Astăzi, manifestările dedicate acestui eveniment debutează la sediul IJJ Constanța și GJM Tomis cu înălțarea Drapelului și intonarea Imnului de Stat, urmate de prezentarea unei expuneri privind semnificația acestei zile, la cluburile unităților. De asemenea, jandarmii vor depune coroane de flori la monumentele eroilor neamului din Constanța, Mangalia, Medgidia și Cernavodă. 

Comentează știrea

hitler
25 octombrie 2013
vax

Un cacat de manifestari.cui ajuta aceleasi stereotipii de depuneri de coroane vestejite si intonarea imnului de cacat? Eroilor morti? Nu cred.cred ca rîd si cu curul de noi daca ne ar vedea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0092 secunde