Ziua de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. "Sacrificiul lor este la temelia parcursului nostru democratic"

127
Ziua de cinstire a martirilor din temniţele comuniste.
Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, scrie Agerpres. 


"Au trecut aproape trei sferturi de secol de la cel mai mare val de arestări politice din istoria României, din noaptea de 14 mai - 15 mai 1948 - pus la cale de regimul comunist opresiv de la acea vreme împotriva a mii de tineri, intelectuali, reprezentanţi ai Bisericii şi mulţi alţi români care au îndrăznit să se opună unui regim ostil libertăţii şi democraţiei. Au urmat decenii de comunism în care alte milioane de români au simţit opresiunea dictaturii, supuşi unor încălcări grave ale libertăţilor fundamentale sau care au pierit în închisori şi lagăre de muncă forţată. Marcăm astăzi Ziua Naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste cu gândul că destinul democratic al României la care ei au visat, a devenit realitate", se arată în mesaj.


Prim-ministrul subliniază importanţa sacrificiului celor care au murit în închisorile comuniste pentru parcursul ulterior al României.


"Cel mai frumos omagiu pe care îl putem aduce exemplului lor de demnitate şi curaj împotriva dictaturii este să le păstrăm vie amintirea şi să nu uităm că sacrificiul lor este la temelia parcursului nostru liber şi democratic, de stat european şi euro-atlantic, pe care suntem datori, la rândul nostru, să-l consolidăm şi pentru generaţiile următoare", a mai transmis Nicolae Ciucă.


Pagina a fost generata in 1.087 secunde